Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών για τον Nasdaq - «Βουτιά» 18% για την Ford

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών για τον Nasdaq - «Βουτιά» 18% για την Ford
Ξεκίνησε υποτονικά, έβγαλε αντίδραση στη συνέχεια, αλλά τελικά δεν έπεισε πως έχει δυναμική η Wall Street την Πέμπτη

Ξεκίνησε υποτονικά, έβγαλε αντίδραση στη συνέχεια, αλλά τελικά δεν έπεισε πως έχει δυναμική η Wall Street την Πέμπτη, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραψε στο μέσο της συνεδρίασης, αφού ο αντίκτυπος του sell-off της Τετάρτης αποδείχθηκε ιδιαίτερα βαρύς για τους δείκτες. Ακόμα και τα αισιόδοξα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β' τρίμηνο, δεν ήταν αρκετά για να αντιστρέψουν το κλίμα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,20% ή 81,20 μονάδες στις 39.935 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε στο 0,52% στις 5.398 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq συνεχίζει πτωτικά, κλείνοντας στο -0,93% στις 17.180 μονάδες, υποχωρώντας για τρίτη σερί συνεδρίαση.

Ο Russell 2000 κέρδισε 1,9% καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν το rotation, επιλέγοντας τις small caps μετοχές, γυρίζοντας την πλάτη στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας. Η Advanced Micro Devices έχασε 2%, ενώ οι Meta Platforms, Microsoft και Alphabet έχασαν περίπου 1% η κάθε μία.

«Υπάρχει αλλαγή φρουράς στη Wall Street. Οι μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης που οδήγησαν στην ανοδική πορεία τώρα οδηγούν στην καθοδική πορεία», δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments, προσθέτοντας ότι αυτές οι κινήσεις δεν είναι ασυνήθιστες κατά τη διάρκεια μιας «μεγάλης μίνι περιστροφής» στην bull αγορά.

«Κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών, βλέπεις έναν κλάδο να ηγείται, μετά σταματά, διορθώνει και δίνει τη σκυτάλη», είπε. «Σκεφτείτε το σαν μια σκυταλοδρομία σε έναν άλλο τομέα» πρόσθεσε.

Αν και ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας έχασαν τις εκτιμήσεις αυτή την εβδομάδα, μια συνολική εικόνα κερδών μέχρι στιγμής ενισχύει τον ενθουσιασμό των επενδυτών. Πάνω από το 25% των εταιρειών στον S&P 500 ανέφεραν τα κέρδη τους δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στο ταμπλό η μετοχή της Ford Motor «βούτηξε» 18,36% αφού τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας ήταν πολύ χαμηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Τα καθαρά κέρδη για το β' τρίμηνο 1,83 δισ. δολάρια ή 46 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,92 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση στα 2,76 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,79 δισ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η Chipotle υποχώρησε 1,85% παρά το γεγονός πως ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα, καθώς κατέγραψε υψηλότερη επισκεψιμότητα στα εστιατόριά της. Παρά το γεγονός πως η American Airlines αναθεώρησε αρνητικά το guidance της, η μετοχή της ενισχύθηκε άνω του 4%.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης μια έκθεση για το ΑΕΠ, το οποίο κατέγραψε απρόσμενη άνοδο το β' τρίμηνο, με την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ να εμφανίζεται σημαντικά ισχυρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εμπορίου που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη. Ειδικότερα, το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, ένα μέτρο όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράχθηκαν κατά την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου, αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,8% προσαρμοσμένο στην εποχικότητα και τον πληθωρισμό. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ανάπτυξη 2,1% μετά από άνοδο 1,4% το πρώτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider