Απουσία αγοραστών και απαξίωση στο Χρηματιστήριο - Αρνητικό 6/6 για τράπεζες, νέα άνοδος για ΟΤΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απουσία αγοραστών και απαξίωση στο Χρηματιστήριο - Αρνητικό 6/6 για τράπεζες, νέα άνοδος για ΟΤΕ
Φιλότιμες προσπάθειες από τον ΟΤΕ να κρατήσει την αγορά όρθια μαζί με τη Eurobank. Αρνητικό 6/6 για Πειραιώς. Στα όρια των 8 ευρώ η ΕΤΕ.

Η υποαπόδοση του ΧΑ έναντι των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και της Wall Street συνεχίζεται εν τη απουσία αγοραστών, της διορθωτικής κίνησης των τραπεζών και του profit taking που λαμβάνει χώρα εδώ και αρκετές συνεδριάσεις στις τελευταίες.

Η απαξίωση στο ΧΑ γίνεται καθημερινά αισθητή και μένει να φανεί αν τυχόν τα αποτελέσματα των τραπεζών του δευτέρου τριμήνου κινητοποιήσουν τους long να αναλάβουν ξανά τα ηνία. Η μετοχή του ΟΤΕ βγήκε ξανά μπροστά σήμερα δείχνοντας τα δρόμο προς τα 15,50 από τη στιγμή που οι τράπεζες δε μπορούν να προσφέρουν την απαιτούμενη ώθηση.

Σημείο προβληματισμού βέβαια για την αγορά οι διαρκείς αναβαθμίσεις από ξένους οίκους, εγχώριες χρηματιστηριακές (και οίκους αξιολόγησης) στις τιμές των τραπεζών, των blue chips αλλά και άλλων και η μη ακολουθία στο ταμπλό της αγοράς. Αύριο ξεκινάει ένα ακόμη τρίμηνο για τράπεζες που θα φέρει νέο re-rating τη στιγμή που οι μετοχές στο ταμπλό δεν πλησιάζουν καν ακόμη τους αρχικούς στόχους των αναλυτών. Στις τράπεζες από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει ένα ανούσιο trading με πωλήσεις από επίμονους επενδυτές ή από program trading που λίγο ξεκινούν να πιέζουν περισσότερο τις τράπεζες λίγο πριν τις δημοπρασίες...

Στο ταμπλό το αίσθημα νωχελικότητας διατηρήθηκε και χωρίς καμία διάθεση risk on και τους τζίρους να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Τουναντίον μάλιστα οι πωλήσεις συνεχίζονται σε πολλούς τίτλους και κυρίως στις τράπεζες, με την ΕΤΕ να παίρνει τα ηνία από την Πειραιώς και να υποχωρεί στα όρια των 8 ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος έκανε αρνητικό 6/6 και από το πρόσφατο υψηλό των 1.354,57 μονάδων έχουν υποχωρήσει στις 1.277,76 μονάδες, με την Πειραιώς να δέχεται τις μεταλύτερες πιέσεις σε αυτό το διάστημα και τις ΕΤΕ, Eurobank να ακολουθούν.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε χαμηλό ημέρα με απώλειες 0,51% στις 1.460,46 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα οριακά τα 80 εκατ. ευρώ λόγω πακέτων σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Ο FTSE 25 σημείωσε απώλειες 0,57% στις 3.555,34 μονάδες και ο τραπεζικός δεν κράτησε ούτε σήμερα υπό το βάρος των ΕΤΕ-ΠΕΙΡ που έκλεισαν και σήμερα στο κόκκινο. Αρνητικό 3/3 για την πρώτη και 6/6 για τη δεύτερη που αδυνατούν όχι απλώς να δώσουν αγοραστικό σήμα αλλά και να δουν το θετικό πρόσημο.

Η ΕΤΕ υποχώρησε σήμερα κατά 1,16% στα 8,002 ευρώ, η Πειραιώς κατά -0,26% στα 3,768 ευρώ ενώ σταθερή παρείμενε η Alpha Bank στα 1,666 ευρώ. Κέρδη 0,98% για την Eurobank στα 2,07 ευρώ.

Βαριές απώλειες ανεύ αιτίας για ΔΕΗ, Metlen και διυλιστήρια. Συγκεκριμένα κατά 2,05% διολίσθησε η Metlen στα 36,38 ευρώ, με τη ΔΕΗ στο -1,62% και τα 11,54 ευρώ και τα διυλιστήρια επίσης στο κόκκινο με τη ΜΟΗ στο -1,53% και τα ΕΛΠΕ στο -0,41%.

Βαριές απώλειες και υψηλή μεταβλητότητα για ΜΠΕΛΑ στο -1,72% αλλά και για ΟΤΟΕΛ, Ελλάκτωρ ΕΥΔΑΠ. Στο κόκκινο ΕΕΕ, ΔΑΑ και ΟΠΑΠ που έκλεισε κάτω από τα 16 ευρώ που βρίσκει μεθοδικό αγοραστή.

Το ράλι του ΟΤΕ συνεχίζει με νέα άνοδο 1,6% στα 15,23 ευρώ και τζίρο που ξεπέρασε τα 11,47 εκατ. ευρώ. Πλέον η μετοχή του ΟΤΕ πέρασε σε άνοδο από τις αρχές του έτους την Πειραιώς και την Alpha φυσικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βόμβα» για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα η έλλειψη εργαζομένων – Πάνω από 200.000 οι κενές θέσεις εργασίας

Τράπεζες: Νέα στεγαστικά δάνεια 930 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο – Ρίχνουν κι άλλο τα σταθερά επιτόκια

Άρειος Πάγος για υποκλοπές: Καμία απολύτως σύνδεση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider