Πετρέλαιο: Σε χαμηλό σχεδόν 2 μηνών το WTI - Κάτω από τα 76 δολάρια το βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό σχεδόν 2 μηνών το WTI - Κάτω από τα 76 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate έπεσε κάτω από τα 76 δολάρια την Τρίτη που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 2 μηνών (από τις αρχές Ιουνίου).

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate έπεσε κάτω από τα 76 δολάρια την Τρίτη που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 2 μηνών (από τις αρχές Ιουνίου), καθώς οι ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας επισκιάζουν έναν νέο γύρο γενικευμένης έντασης στη Μέση Ανατολή, με εμπλοκή και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις συνεχίζουν να διαμορφώνουν το συναίσθημα των επενδυτών και το πετρέλαιο διολίσθησε μέσω τεχνικών υποστηρίξεων», τονίζει ο Τάμας Βάργκα, αναλυτής στην χρηματιστηριακή εταιρεία πετρελαίου PVM. «Η κινεζική οικονομική αναταραχή, συμπεριλαμβανομένης της υποτονικής ανάπτυξης και της πτώσης των εισαγωγών αργού πετρελαίου, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη για την αγορά μας», πρόσθεσε.

Υπό αυτό το πρίσμα, το WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 0,82% στα 75,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Ιουνίου διολίσθησε 0,9% στα 79.03 δολάρια το βαρέλι. Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 0,86% στα 2,39 δολάρια ανά γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου αποδυναμώθηκε 1,8% στα 2,00 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ένα πλήγμα στη Βηρυτό, σε αντίποινα για την επίθεση στα Υψώματα του Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά. Επρόκειτο για ένα «στοχευμένο πλήγμα» εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και συγκεκριμένα του διοικητή που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Γκολάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό - Επενδυτική αισιοδοξία για Fed

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία στην Αυλίδα

Ο Μακρόν ξόδεψε 475.000 ευρώ για πολυτελές δείπνο στον βασιλιά Κάρολο με αστακούς στο Ελιζέ

gazzetta
gazzetta reader insider insider