Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό - Επενδυτική αισιοδοξία για Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό - Επενδυτική αισιοδοξία για Fed
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Κέρδη κατέγραψε την Τρίτη ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι η Fed θα δώσει «σήμα» για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Κέρδη κατέγραψε την Τρίτη ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι η Fed θα δώσει «σήμα» για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής της πολιτικής. Στην αγορά σποτ ο χρυσός ενισχύθηκε 0,8% στα 2.403,47 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1% στα 2.451,9 δολάρια.

Το ασήμι στην αγορά σποτ κέρδισε 1,6% στα 28,31 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα ισχυροποιήθηκε 1,7% στα 965 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 890,93 δολάρια. «Η Ευρώπη παρουσιάζει μερικές ακόμη ρωγμές στην οικονομία της και η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, όπως θα κάνει και η Fed στις ΗΠΑ, στηρίζοντας την αγορά χρυσού», εκτιμά ο Φίλιπ Στράιμπε, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.

Η αγορά δίνει ισχυρές πιθανότητες για μειώσεις επιτοκίων από την Fed τον Σεπτέμβριο, ενώ στο επενδυτικό μικροσκόπιο βρίσκεται και μια σειρά από στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα δημοσιευθούν αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που αναμένεται την Παρασκευή.

Ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠA υποχώρησε Ιούνιο μετά την ανοδική αναθεώρηση της μέτρησης του Μαΐου. Τον Ioύνιο οι ανοικτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 8,18 εκατ. από 8,23 εκατ. τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ανοικτές θέσεις θα διαμορφωθούν στα 8 εκατ. Το 2022 οι ανοικτές θέσεις εργασίας είχαν σκαρφαλώσει στο επίπεδο ρεκόρ των 12 εκατ. Τώρα βρίσκονται σε χαμηλό τριετίας (από το 2021).

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια βραχυπρόθεσμη απογοήτευση (στο χρυσό), αλλά συνολικά η ανοδική πορεία προς υψηλότερες τιμές τους επόμενους μήνες και τρίμηνα παραμένει», τονίζει ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank σε σημείωμα. Εντωμεταξύ, η ζήτηση χρυσού της Ινδίας στο τρίμηνο μειώθηκε κατά 5% σε σχέση με το 2023, αλλά η κατανάλωση το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα βελτιωθεί όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Intracom το 60% της Wonder Nest Retail για 3 εκατ. ευρώ

Στην κύρια αγορά του ΧΑ από την Τετάρτη οι μετοχές της Performance

Φόρος εισοδήματος: Άμεση εμφάνιση σε myAADE / myAADEapp της βεβαίωσης για φυσικά πρόσωπα

gazzetta
gazzetta reader insider insider