Wall Street: Μίνι ράλι για τον Nasdaq με το βλέμμα στην Fed - «Άλμα» 11% για την Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μίνι ράλι για τον Nasdaq με το βλέμμα στην Fed - «Άλμα» 11% για την Nvidia
Σε πράσινο έδαφος κινούνται οι δείκτες με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed

Τελευταία ενημέρωση: 18:18

Σε πράσινο έδαφος κινούνται την Τετάρτη οι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να αναλύουν τα πιο πρόσφατα εταιρικά αποτελέσματα, να έχουν στα χέρια τους στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, αλλά κυρίως να αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που θα συνοδευτεί από την συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 40.912 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,64% στις 5.525 μονάδες ενώ ο «ταλαιπωρημένος» τις τελευταίες συνεδριάσεις Nasdaq βγάζει αντίδραση με 2,51% στις 17.578 μονάδες.

Στο ταμπλό η Advanced Micro Devices σημειώνει άνοδο του 5,5%, καθώς τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις συναινετικές προβλέψεις. Συγκεκριμένα κατέγραψε άλμα 115% στις πωλήσεις AI chips, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις άγγιξαν τα 5,83 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άλμα 9% από τα 5,36 δισ. δολ. και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 5,72 δισ. δολάρια.

Η Nvidia βρίσκεται στο +11,66%, παίρνοντας ώθηση από θετικά νέα της AMD και αφού η Morgan Stanley χαρακτήρισε τη μετοχή της κορυφαία επιλογή. Στον αντίποδα, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί πάνω από 1% μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις του cloud, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται πως ικανοποιήθηκαν από τα κέρδη και τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, το Intelligent Cloud, που περιλαμβάνει τα Azure, Windows Server, Nuance και GitHub απέφερε έσοδα 28,52 δισ. δολαρίων. Συνολικά ο τζίρος αυξήθηκε κατά περίπου 19% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα από το 2023, όμως κινήθηκε και κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών και τα 28,68 δισ. δολάρια.

Η Boeing γνωστοποίησε τον νέο CEO της με τους επενδυτές να καλωσορίζουν την απόφαση αφού η μετοχή της ενισχύεται 1,5%, παρά το γεγονός πως ανακοίνωσε μεγαλύτερες απώλειες από το αναμενόμενο και απογοητευτικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ζημίες 2,90 δολ. ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 197 δολ/μτχ. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 16,87 δισ. δολάρια, σημαντικά κάτω από την εκτίμηση για 17,23 δισ. δολ.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι νέοι μηνιαίοι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η T-Mobile, κερδίζοντας τις επιδόσεις των ανταγωνιστών της. Η εταιρεία ανέφερε 777.000 επιπλέον μηνιαίους συνδρομητές κινητής, με τους αναλυτές να αναμένουν 645.300, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η T-Mobile αύξησε την πρόβλεψή της για τους συνδρομητές φέτος σε μεταξύ 5,4 και 5,7 εκατομμύρια, από 5,6 εκατομμύρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. H μετοχή της ενισχύεται πάνω από 3%.

Η Fed πρόκειται να ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση, αλλά η αγορά θα εστιάσει στον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ και στο αν θα προσφέρει σημάδια ότι οι μειώσεις ενδέχεται να είναι στον κοντινό ορίζοντα.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη αναφέρουν επιβράδυνση της οικονομίας και στηρίζουν τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να μειώσουν τον πληθωρισμό. Συγκριμένα, όπως αναφέρει η έκθεση της ADP, οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του χρόνου. Αυξήθηκαν μόλις κατά 122.000, από το ανοδικά αναθεωρημένο νούμερο των 155.000 τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι έβλεπαν τις θέσεις εργασίας να φτάνουν πολύ ψηλότερα, στις 147.000. Επίσης, η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε στον μικρότερο ρυθμό από το 2021 για τους εργαζόμενους που άλλαξαν δουλειά, καθώς και για όσους παρέμειναν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider