Σε χαμηλό 7 μηνών το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 7 μηνών το πετρέλαιο
Το ευρύτερο selloff στις αγορές αντισταθμίζει τον αντίκτυπο από την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

Κοντά σε χαμηλό 7 μηνών κυμαίνεται η τιμή του πετρελαίου καθώς το ευρύτερο selloff στις αγορές έρχεται να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο από την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, με τους traders, ωστόσο, να είναι σε «επιφυλακή» για αντίποινα κατά του Ισραήλ από το Ιράν.

Το brent κινείται πέριξ των 77 δολαρίων το βαρέλι, έχοντας ολοκληρώσει τις συναλλαγές της προηγούμενης εβδομάδας στο χειρότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου. Το WTI κινείται κοντά στα 74 δολάρια με «φόντο» τις ανησυχίες πως η Federal Reserve θα αντιδράσει αργά στην επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακόμη κι έτσι, η αγορά είναι σε εγρήγορση για μια πιθανή επίθεση του Ιράν και των συμμάχων του εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τη δολοφονία αξιωματούχων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς. Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή.

Το πετρέλαιο διανύει 4η εβδομάδα απωλειών εξαιτίας των ενδείξεων για συρρίκνωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Κίνα. Το ασιατικό κράτος μάλιστα ανακοίνωσε σχέδια στο σαββατοκύριακο για τη τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης. Η τιμή του αργού είναι πλέον flat από τις αρχές του έτους, αφού τους πρώτους μήνες κέρδιζε από τη μείωση της προσφοράς του OPEC+ και τις ανησυχίες πως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα επηρεάζε την παραγωγή της περιοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε bear market το Τόκιο: Εφιάλτης της «Μαύρης Δευτέρας» του 1987 για Nikkei - Καταβαράθρωση 12,4%

Κρυπτονομίσματα: Το selloff αφάνισε αξία 270 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider