Απώλειες 1% για τον χρυσό εν μέσω του sell off, στο -4% το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1% για τον χρυσό εν μέσω του sell off, στο -4% το ασήμι
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Με απώλειες που άγγιξαν το 1% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού, καθώς το μέταλλο έπεσε με τη σειρά του θ΄τμα του γενικευμένου sell off που προκαλούν οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Με απώλειες που άγγιξαν το 1% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού, καθώς το μέταλλο έπεσε με τη σειρά του θύμα του γενικευμένου sell off που προκαλούν οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.444,4 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες σχεδόν 1%, ενώ οι τιμές στην spot αγορά έφτασαν να υποχωρούν μέσα στην ημέρα ως και 3,2%.

Ισχυρότερες πιέσεις για το ασήμι, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να κλείνουν χαμηλότερα κατά περίπου 4% στα επίπεδα των 27,2 δολαρίων/ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε άνω του 5% στα 915 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε σε χαμηλά άνω των έξι ετών, με απώλειες σχεδόν 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 7 μηνών το πετρέλαιο

Κατάρρευση 10% για το Bitcoin - «Μάχη» για τα 50.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider