Ήπιες απώλειες αλλά χαμηλά εξαμήνου για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες αλλά χαμηλά εξαμήνου για το πετρέλαιο
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω του γενικευμένου ξεπουλήματος στις διεθνείς αγορές.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω του γενικευμένου ξεπουλήματος στις διεθνείς αγορές, καθώς οι φόβοι για τις επιπτώσεις στην ζήτηση λόγω της πιθανής ύφεσης στην αμερικανική οικονομία ώθησαν πτωτικά τον μαύρο χρυσό, παρά το τεταμένο κλίμα στην Μέση Ανατολή, εν αναμονή των ιρανικών αντιποίνων στο Ισραήλ μετά την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 72,98 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,7% ή 0,54 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του WTI από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Οκτωβρίου να υποχωρούν κατά 0,6% στα 76,37 δολάρια/βαρέλι.

Το πετρέλαιο διανύει 4η εβδομάδα απωλειών εξαιτίας των ενδείξεων για συρρίκνωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Κίνα. Το ασιατικό κράτος μάλιστα ανακοίνωσε σχέδια στο σαββατοκύριακο για τη τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης. Η τιμή του αργού είναι πλέον flat από τις αρχές του έτους, αφού τους πρώτους μήνες κέρδιζε από τη μείωση της προσφοράς του OPEC+ και τις ανησυχίες πως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα επηρέάζε την παραγωγή της περιοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες 1% για τον χρυσό εν μέσω του sell off, στο -4% το ασήμι

Κατάρρευση 10% για το Bitcoin - «Μάχη» για τα 50.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider