Wall Street: Δεύτερη μέρα ανόδου - «Κατρακύλα» 12% για την Airbnb

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Δεύτερη μέρα ανόδου - «Κατρακύλα» 12% για την Airbnb
Ράλι 200 μονάδων για τον Dow Jones.

Τελευταία ενημέρωση 19:27

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά το selloff που έπληξε τις παγκόσμιες αγορές στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, υπό τον φόβο μίας ύφεσης στην αμερικανική οικονομία. Οι επενδυτές προσπαθούν να «μαζέψουν» κάποιες από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών μετά και το χθεσινό ράλι ανακούφισης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,56% ή 217,93 μονάδες στις 39.215 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 βρίσκεται ενισχυμένος κατά 0,98% στις 5.291 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,15% και κινείται στις 16.563 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Airbnb κατρακυλά πάνω από 14% μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε την Τρίτη μετά το «καμπανάκι». Ειδικότερα, η αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση ήταν 11%. Τα καθαρά κέρδη της Airbnb ανήλθαν στα 555 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση από τα 650 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ακόμη, οι μετοχές των Apple και Microsft ενισχύονται περισσότερο από 2% ενώ άνοδο 1,16% και 0,39% αντίστοιχα καταγράφουν η Meta και η Nvidia.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,94%, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση την Παρασκευή, τα οποία δημιούργησαν ανησυχίες για οικονομική ύφεση.

Οι δείκτες προέρχονται από μία «δυνατή» συνεδρίαση όπου έλαβαν τη σκυτάλη του rebound από τις ευρωαγορές και τα ασιατικά χρηματιστήρια και ολοκλήρωσαν με κέρδη 1% για τον S&P και τον Nasdaq ενώ σχεδόν 300 μονάδες πρόσθεσε ο Dow Jones. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο Dow και ο S&P 500 σημείωσαν τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή τους από το 2022.

Μένει να φανεί εάν η χθεσινή δυναμική θα διατηρηθεί και σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. «Οι ταραχώδεις καιροί είναι πιθανό να είναι ακόμη μπροστά μας», ανέφερε ο αναλυτής της LPL Financial, Quincy Krosby.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider