Επιστρέφουν τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφουν τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,33%.

Τελευταία ενημέρωση 17:50

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθώντας τον βηματισμό της Wall Street αλλά και των αγορών της Ασίας, που επέστρεψαν σε θετικό έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,33% στις 498,01 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και αναψυχής ηγούνται των κερδών με +1,82% ενώ των εξορύξεων 1,75%. Ο Eurostoxx 50 ενισχύεται 0,13% στις 4.674 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,17%, στις 17.649 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,03%, στις 7.249 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 με +0,20% ανέρχεται στις 8.160μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,47% στις 10.608 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,04%, στις 31.728 μονάδες.

Οι δείκτες προέρχονται από μία συνεδρίαση όπου κατέγραψαν οριακά κέρδη, ενώ υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα που ολοκληρώνεται την Παρασκευή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τις αγορές παγκοσμίως, μετά το selloff που σημειώθηκε στις αρχές της εν μέσω αμφιβολιών για την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο, την Πέμπτη, τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας, έδωσαν μία «ανάσα» στη Wall Street και επανέφεραν το θετικό κλίμα.

Ασία

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αναπτέρωσαν την επενδυτική εμπιστοσύνη και επανέφεραν στα κέρδη τη Wall Street.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,15%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix έκλεισε στο +1,15%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,32%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκανε άλμα 2,89%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 1,77%, ενώ δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,14%.

Στα μακροοικονομικά νέα της περιοχής, περισσότερο από το αναμενόμενο ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Ιούλιο λόγω της σημαντικής ανόδου που παρατηρήθηκε στην τιμή του χοιρινού.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνική Υπηρεσία Στατιστικών της Κίνας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) ενισχύθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση έναντι του 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές αλλά και του 0,2% που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο του CPI από το 0,7% του Φεβρουάριου.

Ακόμη, το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας κατέγραψε νέο ρεκόρ στο φετινό επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου, ενισχύοντας τη δυναμική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο όγκος εμπορίου των αγαθών κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,2% επί τη βάσει της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος (γιουάν) κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η τιμή του χοιρινού αύξησε απροσδόκητα τον πληθωρισμό Ιουλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider