Οριακές μεταβολές στην Wall Street μετά το «πράσινο» comeback

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στην Wall Street μετά το «πράσινο» comeback
O Dow Jones κερδίζει 0,02% στις 39.450 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,13% στις 5.326 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,01% στις 16.658 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 19:54

Μικρή άνοδος μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα καταγράφεται στην Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές μετά την χθεσινή ολική επαναφορά προσπαθούν να διαγράψουν τις όποιες εναπομείνασες ζημίες που προέκυψαν από το sell off νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. O Dow Jones κερδίζει 0,02% στις 39.450 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,13% στις 5.326 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,01% στις 16.658 μονάδες.

Στα ταμπλό, η Paramount Global καταγράφει άνοδο περίπου κατά 3% αφού δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανακοίνωσε ότι περικόπτει το 15% του εργατικού της δυναμικού στις ΗΠΑ. Στον αντίποδα, η μετοχή της E.l.f. Beauty διολισθαίνει 14% μετά τη δημοσίευση προσεκτικού guidance.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι 3 κύριοι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παραμένουν στο «κόκκινο»: Ο S&P 500 είναι στο -0,5% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq και ο Dow υπολείπονται 0,7% και 0,9%, αντίστοιχα. Μάλιστα, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq βρίσκονται σε ρυθμό για την τέταρτη συναπτή «κόκκινη» εβδομάδα τους.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου παραμένει κάτω από το 4% χάνοντας 6,8 μονάδες βάσης στο 3,929%, ενώ ο 2ετής κρατικός τίτλος των ΗΠΑ υποχωρεί κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 4,028%. «Το 10ετές συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε ένα εύρος κάτω του 4% - επίπεδο που μάλλον θα διατηρήσει στις επόμενες συνεδριάσεις, τουλάχιστον μέχρι την ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή την Τετάρτη» εκτίμησαν οι αναλυτές της BMO Capital Markets.

Οι επενδυτές προσπάθησαν να τονώσουν τη δυναμική της αγοράς μετά το παγκόσμιο sell-off της Δευτέρας, το οποίο ήρθε στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων της περασμένης Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, οι ανησυχίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της Fed παραμένει, ενώ οι επενδυτές φαίνεται ότι αγόρασαν στη «βουτιά», θεωρώντας ότι η πτώση ήταν μια υγιής διόρθωση.

«Το σκηνικό παραμένει ευνοϊκό για την κινηθούν ανοδικά οι μετοχές, ιδίως αν θέσουμε ως χρονικό επενδυτικό ορίζοντα το τέλος του έτους και τις αρχές του 2025» σχολίασε ο Τέρι Σάντβεν, αναλυτής της U.S. Bank Wealth Management. «Βραχυπρόθεσμα, τα αυξημένα επίπεδα μεταβλητότητας θα είναι ο κανόνας» έσπευσε να συμπληρώσει.

Χτες το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ στις 233.000, για την εβδομάδα έως 3 Αυγούστου, στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μήνα, σημειώνοντας πτώση 17.000 σε εβδομαδιαία βάση. Πρόκειται για μία αισθητή μείωση που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις παραμένουν αρκετά χαμηλές και η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Η αγορά αναμένει μία μείωση των επιτοκίων από την Fed κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με τις μία μείωση κατά 50 μονάδες βάσης να αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο. Η αγορά βλέπει 72% πιθανότητα μείωσης επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, από 70% τη Δευτέρα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, ενώ αναμένεται επιπλέον μείωση τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας σε εκδήλωση της National Association for Business Economics, ο Τόμας Μπάρκιν, πρόεδρος της Fed στο Ρίτσμοντ ανέφερε ότι «όλα τα συστατικά στοιχεία του πληθωρισμού φαίνεται να υποχωρούν και είμαι σχετικά αισιόδοξος με βάση τις συζητήσεις που κάνω με φορείς της αγοράς ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Fed στο Κάνσας Σίτι, Τζεφ Σμιντ, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να εστιάζει στην αποστολή -για πληθωρισμό στο 2% με μέγιστη απασχόληση- και όχι στις κινήσεις στα χρηματιστήρια, ενώ τα πρόσφατα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο των πιέσεων των τιμών του δίνουν μεγαλύτερη αισιοδοξία, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η οικονομία είναι ανθεκτική, η καταναλωτική ζήτηση ισχυρή, ενώ η αγορά εργασίας, αν και καταγράφει αξιοσημείωτη επιβράδυνση, παραμένει αρκετά υγιής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coca Cola 3E: Παραιτείται από το δ.σ. η κ. Α. Διαμαντοπούλου

Eurobank: Άνεργοι και μη ενεργός πληθυσμός ενίσχυσαν την απασχόληση το α' εξάμηνο

Κίνα: Προσφυγή στον ΠΟΕ κατά της επιβολής επιπλέον δασμών στις εισαγωγές κινεζικών EV από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider