Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ και Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ και Βρετανία
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες την Δευτέρα, μετά από μία εβδομάδα γεμάτη... δράμα και αμερικανικό sell-off

Τελευταία ενημέρωση: 13:00

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα, μετά από μία εβδομάδα γεμάτη... δράμα και αμερικανικό sell-off που δοκίμασαν την ψυχραιμία των επενδυτών. Πλέον η προσοχή τους στρέφεται στα στοιχεία που αναμένονται την Τετάρτη για τον πληθωρισμό στην Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% στις 499,33 μονάδες, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως οι πτωτικές τάσεις της αγοράς έχουν τελειώσει. Ο δείκτης έκλεισε την Παρασκευή με εβδομαδιαία κέρδη 0,27% σύμφωνα με την LSEG, κάνοντας το rebound από την πτώση 2,9% που είχε καταγράψει την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και οι ασφάλειες καταγράφουν κέρδη, αμφότερες κατά περίπου 0,6%. Ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,07% στις 4.678 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο +0,22%, στις 17.741 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,09%, στις 7.263 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 με +0,41% ενισχύεται στις 8.201 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,17% στις 10.655 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ανοδικά 0,33%, στις 31.881 μονάδες.

Την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε ανοδικά, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες της «Μαύρης Δευτέρας» που σόκαρε τις παγκόσμιες αγορές και πυροδότησε οικονομικές αλλά και πολιτικές αναταράξεις. Πλέον οι επενδυτές ελπίζουν αυτή την εβδομάδα να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση της κατάστασης της οικονομίας των ΗΠΑ, μετά τους πρόσφατους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας.

Κέρδη στην Ασία μετά από μία ασταθή εβδομάδα

Μετά από μία εβδομάδα με έντονα σκαμπανεβάσματα, οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν κέρδη τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τη βιομηχανική παραγωγή στην Ινδία.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός του ΔΤΚ της Ινδίας θα μειωθεί απότομα στο 3,65% τον Ιούλιο, από 5,08% τον προηγούμενο μήνα. Η βιομηχανική παραγωγή για τον Ιούνιο αναμένεται να κινηθεί στο 5,5%, ελαφρώς μειωμένη από 5,9% τον Μάιο.

Οι μετοχές του ινδικού πολυεθνικού ομίλου Adani Group διαπραγματεύονταν πτωτικά μετά την καταγγελία της εταιρείας short-seller Hindenburg Research με έδρα στις ΗΠΑ, που κατηγόρησε τον επικεφαλής της κύριας ρυθμιστικής αρχής αγοράς της χώρας για σύγκρουση συμφερόντων με τον όμιλο. Η ναυαρχίδα της εταιρείας Adani Enterprises έφτασε να υποχωρεί σχεδόν 5% πριν ανακτήσει τις περισσότερες απώλειες και κλείσει στο -1,2%.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,17% στις 3,325.86 μονάδες, ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης σημειώνει άνοδο 0,12%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ημείωσαν άνοδο άνω του 1%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,46%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider