Δε βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ η UBS - Προς νέα υψηλά ο S&P 500 μέχρι τα τέλη του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δε βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ η UBS - Προς νέα υψηλά ο S&P 500 μέχρι τα τέλη του έτους
Στην άγρια και γεμάτη «εκρήξεις» περασμένη εβδομάδα στις αγορές αναφέρεται η UBS, με τη μεταβλητότητα να εκτοξεύεται σε σπάνια υψηλά επίπεδα.

Στην άγρια και γεμάτη «εκρήξεις» περασμένη εβδομάδα στις αγορές αναφέρεται η UBS σε σύντομο σημείωμά της, καθώς η μεταβλητότητα εκτοξεύθηκε σε σπάνια υψηλά επίπεδα.

Ο παράγοντας που οδήγησε σε αυτό το απότομο sell-off ήταν μια πιο αδύναμη από το αναμενόμενο ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας την περασμένη Παρασκευή. Αυτό πιθανότατα επιδεινώθηκε από το carry trade του γιεν και γενικά από την διεύρυνση της θέσης σε ορισμένα τμήματα της αγοράς. Ωστόσο, οι αγορές ανέκαμψαν γρήγορα λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο αρχικών αιτήσεων για τις αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες διέλυσαν τις ανησυχίες ότι οι αγορές εργασίας επιδεινώνονται γρήγορα.

Παρά την εκτόξευση της μεταβλητότητας, η UBS πιστεύει ότι το σκηνικό για τις μετοχές παραμένει εποικοδομητικό. Ενώ τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου δεν ήταν τόσο ισχυρά όσο τα τελευταία τρίμηνα, ήταν καλά συνολικά και δεν ακούσαμε κάτι που να αλλάζει την άποψή της για τα κέρδη του S&P 500 που παραμένουν σε τροχιά αύξησης 11% φέτος.

Αν μη τι άλλο, η μεταβλητότητα πιθανότατα δίνει στη Fed περισσότερη εμπιστοσύνη ότι είναι καιρός να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, ειδικά εάν η έκθεση για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώσει ότι η τάση αποκλιμάκωσης παραμένει άθικτη. «Ως υπενθύμιση, ιστορικά, οι μειώσεις των επιτοκίων της Fed σε περιόδους μη ύφεσης ήταν αρκετά ευνοϊκές για τις αγορές μετοχών, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 17% κατά μέσο όρο στους 12 μήνες μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed», αναφέρει η UBS.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, έχει πλέον ανακοινωθεί πάνω από το 85% των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P 500. Το 75% των εταιρειών ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για τα EPS και σχεδόν το 60% υπερβαίνει τις εκτιμήσεις πωλήσεων, σύμφωνα με τους ιστορικούς μέσους όρους. Τα EPS του S&P 500 EPS βρίσκονται σε καλό δρόμο για να αυξηθεί περισσότερο από 13%, υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση του οίκου για 10-12%.

Στις 5.900 και στις 6.200 οι τιμές στόχοι για τον S&P 500

«Συνολικά, παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα των αγορών και τις πρόσθετες πληροφορίες που λάβαμε από τη σεζόν αποτελεσμάτων, οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά. Εξακολουθούμε να βλέπουμε ένα εποικοδομητικό περιβάλλον για τις μετοχές που με οδηγό: 1) την υγιή αύξηση κερδών, 2) τη βελτίωση του πληθωρισμού, 3) τις μειώσεις επιτοκίων της Fed και 4) τις επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη.

Οι τιμές στόχοι για τον Δεκέμβριο του 2024 και τον Ιούνιο του 2025 για τον S&P 500 είναι στις 5.900 και 6.200, αντίστοιχα. Μετά το sell-off, το risk-reward για τις μετοχές είναι πιο ελκυστικό και οι τιμές στόχοι υποδηλώνουν μια υγιή ανοδική πορεία. «Υπενθυμίζουμε όμως στους επενδυτές ότι η το να αναζητήσει κανείς το χαμηλότερο σημείο για να τοποθετηθεί στις αγορές είναι συνήθως μια διαδικασία που απαιτεί κάποιο χρόνο. Οι ανησυχίες ότι η Fed βρίσκεται πίσω από την καμπύλη ενδέχεται να εκτονωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά με τους ισολογισμούς του ιδιωτικού τομέα σε καλή κατάσταση, οι κίνδυνοι ύφεσης δεν φαίνονται αυξημένοι, ειδικά όταν η Fed πρόκειται να ξεκινήσει έναν κύκλο μείωσης επιτοκίων» καταλήγουν οι αναλυτές της UBS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider