Ήπια πτώση στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια πτώση στη Wall Street
Ήπια πτώση σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από το χθεσινό ράλι, οδεύοντας ωστόσο προς ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη. 

Τελευταία ενημέρωση 18:25

Ήπια πτώση σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από το χθεσινό ράλι, οδεύοντας ωστόσο προς ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 18 μονάδες ή 0,04%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει πτώση 0,11%. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να σημειώνει απώλειες 0,2%.

Η Πέμπτη ήταν η έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον Nasdaq. Με κέρδη πάνω από 3% και 5% αντίστοιχα, και οι δύο δείκτες είναι σε τροχιά να σημειώσουν την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Νοέμβρη. Ο Dow έχει ενισχυθεί πάνω από 2%, και επίσης θα καταγράψει την καλύτερη εβδομάδα του για φέτος.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν πολύ ισχυρότερα από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν. Και τα δύο μεγέθη έδειξαν πως οι φόβοι για ύφεση, που βοήθησαν να πυροδοτηθεί ένα παγκόσμιο sell off νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ήταν υπερβολικοί.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο σήμερα, μείωση κατά 6,8% εμφάνισε η κατασκευή νέων κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Οι ενάρξεις ανέγερσης νέων κατοικιών μειώθηκαν σε 1,24 εκατ. από 1,33 εκατ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικάνικης κυβέρνησης, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 1,34 εκατ..

Παράλληλα, αύξηση εμφάνισε για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες τον Αύγουστο το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ενισχύθηκε στις 67,8 μονάδες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, από τις 66,4 τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση έπειτα από τέσσερις μήνες πτώσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider