Wall Street: «Φρένο» στο ανοδικό σερί των S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Φρένο» στο ανοδικό σερί των S&P 500 και Nasdaq
Πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές της Wall Street την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σπάσει το πρόσφατο σερί ανόδου για Nasdaq και S&P 500, το μεγαλύτερο σε διάρκεια από τα τέλη του 2023. 

Πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές της Wall Street την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σπάσει το πρόσφατο σερί ανόδου για Nasdaq και S&P 500, το μεγαλύτερο σε διάρκεια από τα τέλη του 2023. Η σημερινή ημέρα βάζει «φρένο« σε οκτώ συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις για τους δύο δείκτες.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 40.834 μονάδες, ενώ o S&P 500 υποχώρησε 0,20% στις 5.597 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,33% φτάνοντας τις 17.816 μονάδες.

Το παγκόσμιο selloff της 5ης Αυγούστου, η αδύναμη έκθεση του Ιουλίου για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ καθώς και η αύξηση των επιτοκίων στην Ιαπωνία, είχαν ως αποτέλεσμα ο S&P 500 να καταγράψει εκείνη την ημέρα τη χειρότερη επίδοσή του από το 2022. Οι φόβοι για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ έχουν έκτοτε υποχωρήσει, ωστόσο ο κίνδυνος διατηρείται, σύμφωνα με μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές προετοιμάζονται για το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Jackson Hole, όπου ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να κάνει δηλώσεις την Παρασκευή.

Η Wall Street αναζητά ενδείξεις για τις αποφάσεις που θα ληφθούν επόμενη συνεδρίαση της πολιτικής της Fed. Με τα futures του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων να προαναγγέλουν σίγουρη μείωση των επιτοκίων, το μόνο που έχει τεθεί υπό διαπραγμάτευση είναι αν οι κεντρικοί τραπεζίτες θα μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού κατά 0,25% ή κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο.

Πάντως υπάρχουν αξιωματούχοι της Fed που είναι ακόμη επιφυλακτικοί απέναντι στη μείωση των επιτοκίων, όπως η Μισέλ Μπόουμαν η οποία προειδοποιεί κατά μιας υπεραντίδρασης στα μεμονωμένα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας. Η Μπόουμαν σύστησε «να είμαστε υπομονετικοί και να μην ανακόψουμε τη συνεχιζόμενη πρόοδο στην επιβράδυνση του πληθωρισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάιντεν ενέκρινε απόρρητη πυρηνική στρατηγική η οποία εστιάζει στην κινεζική απειλή

Ο Πούτιν επισκέπτεται την Τσετσενία, για πρώτη φορά από το 2011

Ισραήλ: Το «κέντρο βάρους» μετατοπίζεται σταδιακά από τη Γάζα στο βόρειο μέτωπο

gazzetta
gazzetta reader insider insider