Κέρδη στις ευρωαγορές μετά το σύντομο pause

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές μετά το σύντομο pause
Ανέκαμψαν από τις χθεσινές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Επέστρεψαν στα κέρδη την Τετάρτη οι ευρωαγορές ανακάμπτοντας από την χθεσινή αρνητική συνεδρίαση που διέκοψε ένα μακρόσυρτο θετικό σερί που ξεκίνησε μετά το παγκόσμιο selloff της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε κέρδη 0,32% κλείνοντας στις 513,92 μονάδες, με την πλειονότητα των επιμέρους κλάδων να διαπραγματεύονται σε πράσινο έδαφος. Οι μετοχές των αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 1,45% και των εξορύξεων 1,02%, ενώ οι τηλεπικοινωνίες έχασαν 0,24%. Ο Eurostoxx 50 ανήλθε στις 4.885 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,33%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 18.451 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,52% στις 7.524 μονάδες. Αντίθετα, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 8.283 μονάδες με κέρδη 0,12%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο με +0,72% βρέθηκε στις 33.312 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,24% στις 11.114 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δανεισμός του βρετανικού δημοσίου διογκώθηκε στις 3,1 δισ. στερλίνες (4,037 δισ. δολάρια) τον Ιούλιο, από 1,8 δισ. στερλίνες το προηγούμενο έτος, περισσότερο από τις εκτιμήσεις. Ο Alex Kerr, οικονομολόγος της Capital Economics, σχολίασε ότι «συνεχίζονται οι κακές ειδήσεις για τη δημοσιονομική θέση της χώρας».

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις ΗΠΑ, καθώς την Τετάρτη αναμένονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed και την Παρασκευή η ομιλία του προέδρου Τζερόμ Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole. Οι αγορές θεωρούν βέβαια μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το εάν θα είναι της τάξης των 25 ή των 50 μονάδων βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ford: Ακυρώνει την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV τριών σειρών

Στα «μαχαίρια» η Shein με την Temu για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Macy’s: Έχασε τις εκτιμήσεις, υποβαθμίζει τo guidance - Βουτιά της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider