Macy’s: Έχασε τις εκτιμήσεις, υποβαθμίζει τo guidance - Βουτιά της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Macy’s: Έχασε τις εκτιμήσεις, υποβαθμίζει τo guidance - Βουτιά της μετοχής
Βουτιά περισσότερο από 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Macy's στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street 

Βουτιά περισσότερο από 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Macy's στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Τετάρτη, αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων έχασε τις εκτιμήσεις για τις συγκρίσιμες πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους και μείωσε τo guidance για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη τον «ακόμα στρεσαρισμένο» από τις πληθωριστικές πιέσεις καταναλωτή.

Η εταιρεία - της οποίας το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει brands όπως Bloomingdale's και Bluemercury - ανέφερε καθαρά κέρδη 150 εκατ. δολαρίων, ή 53 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο έως τις 3 Αυγούστου. To αντίστοιχο διάστημα το προηγούμενο έτος είχε καταγράψει ζημίες 22 εκατ. δολαρίων ή 8 σεντς ανά μετοχή.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν επίσης 53 σεντς, πολύ περισσότερα από την εκτίμηση του FactSet των 30 σεντς. Ωστόσο, οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 4,937 δισ. δολάρια από 5,130 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, κάτω από την εκτίμηση των 5,059 δισ. δολαρίων. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,3%, ενώ το FactSet ανέμενε πτώση 0,9%.

Η εταιρεία μείωσε το guidance για ολόκληρο το έτος «για να αντικατοπτρίζει έναν πιο εκλεκτικό καταναλωτή και ένα πιο ενισχυμένο διαφημιστικά περιβάλλον σε σχέση με τις προηγούμενες προσδοκίες της» όπως δήλωσε ο CEO Tony Spring.

H Macy's πλέον αναμένει οι πωλήσεις να κυμαίνονται από 22,1 δισ. δολάρια έως 22,4 δισ. δολάρια, μειωμένες από το προηγούμενο guidance των 22,3 δισ. δολαρίων σε 22,9 δισ. δολάρια. Αναμένει ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις θα μειωθούν κατά 2% έως 0,5%, σε σύγκριση με το προηγούμενο guidance που ήταν 1% έως 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Walmart: Πούλησε το μερίδιο της στην JD.com έναντι 3,6 δισ. δολαρίων

Target: Κέρδισε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα - Σε υψηλό τεσσάρων μηνών η μετοχή

UBS: Το πρόσφατο selloff ήταν «τεράστια υπεραντίδραση» - Αλλά αναμένουμε κι άλλη μεταβλητότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider