FT: Απαλλαγή και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες από μέρος των δασμών στα σχέδια Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
FT: Απαλλαγή και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες από μέρος των δασμών στα σχέδια Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ο Τραμπ δεν έχει λάβει οριστική απόφαση, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ πολλές επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.

Σχέδιο να απαλλάξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από ορισμένους δασμούς επεξεργάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τους Financial Times. Τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα εξαιρεθούν από τα ισχύοντα τιμολόγια που επιβλήθηκαν στις εισαγωγές από την Κίνα ως λόγω της φαιντανύλης και των δασμών που επιβλήθηκαν στον χάλυβα και το αλουμίνιο, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε επιβάλει δασμούς 25% σε όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά. Οι εν λόγω δασμοί καλύπτουν οχήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων αξίας σχεδόν 600 δισ. δολαρίων. Ο κατάλογος περιλαμβάνει δασμολογικούς κωδικούς για κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, μπαταρίες ιόντων λιθίου και άλλα σημαντικά εξαρτήματα, μαζί με λιγότερο ακριβά εξαρτήματα, όπως ελαστικά, αμορτισέρ, καλώδια μπουζί και εύκαμπτους σωλήνες φρένων.

Παράλληλα, με τη φράση «δεν θα είναι τόσο ψηλά, δεν θα είναι τόσο ψηλά», ο Τραμπ άφησε περιθώριο να μειωθούν οι αμερικανικοί δασμοί στις εισαγωγές που προέρχονται από την Κίνα από το τρέχον επίπεδο της τάξης του 145%. Οι δασμοί στην Κίνα είναι πιθανό να μειωθούν μεταξύ 50% και 65%,και οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις και όχι μονομερώς, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ.

Παραδέχτηκε ότι οι υπερβολικοί δασμοί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα πρέπει να μειωθούν για να ξεκινήσουν οι διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις, υπενθυμίζοντας ότι η Κίνα έχει επιβάλει δασμούς 125% στα αμερικανικά προϊόντα. Ο Τραμπ δεν έχει λάβει οριστική απόφαση, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ πολλές επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Επιστροφή στο γραφείο 3 ημέρες την εβδομάδα ή απόλυση» - Νέο «τελεσίγραφο» από Google

Νέα κέρδη στην Wall Street μετά τη «διπλή αναδίπλωση» Τραμπ: Ράλι 2,5% για Nasdaq

Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο λόγω OPEC

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider