Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει της ομιλίας του Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει της ομιλίας του Πάουελ
Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole. 

Τελευταία ενημέρωση 13:06

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στο +0,23% και τις 516,90 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,57%, στις 4.912 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται 0,8%, ενώ ο τεχνομολογικός υποχωρεί 0,47%.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,73%, στις 18.629 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,65% στις 7.572 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κυμαίνεται στις 8.311 μονάδες με κέρδη 0,28%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 1,11% στις 33.685 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει αύξηση 0,8% στις 11.245 μονάδες.

Η τοποθέτηση του Πάουελ στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο, στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, θα μπει στο «μικροσκόπιο» των αγορών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το εάν η Fed σχεδιάζει πράγματι να ρίξει το βασικό της επιτόκιο από το υψηλό των τελευταίων 25 ετών στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, όπως ευρέως αναμένεται. Θα αναζητήσουν επίσης hints για το πώς θα κινηθεί η Fed στη συνέχεια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομία υποχώρησαν ελαφρώς, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Nestle σημειώνει απώλειες την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου του, Μαρκ Σνάιντερ. Η μετοχή έφτασε να υποχωρεί κατά 3,29% από την στιγμή που έγινε γνωστό πως ο 58χρονος, που διηύθυνε τον κολοσσό των τροφίμων για οκτώ χρόνια, θα παραιτηθεί και θα αντικατασταθεί από τον Laurent Freixe, βετεράνο της εταιρείας που αυτή τη στιγμή διευθύνει το τμήμα της στη Λατινική Αμερική και ήταν στο το εκτελεστικό συμβούλιο για 16 χρόνια.

Ασία

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, έπειτα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας.

Τον Ιούλιο ο πληθωρισμός της χώρας διαμορφώθηκε στο 2,8%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο αφαιρούνται οι τιμές των φρέσκων τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 2,7%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και υψηλότερα από το 2,6% του Ιουνίου.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,55%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,22%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε οριακή πτώση 0,04%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 016%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο CSI 300 αντέστρεψε τις απώλειες και ενισχύθηκε 0,42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Δυναμικά κινείται η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο - Οι επιδόσεις της Ελλάδας και των ανταγωνιστών

ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ αποσύρεται από τις προεδρικές εκλογές στην Αριζόνα

Ενισχύεται η βιωσιμότητα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider