Άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Οι επενδυτές διατηρούν μια στάση αναμονής ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης των στοιχειών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ. 

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στις ευρωαγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης των στοιχειών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στο +0,24% και τις 525,84 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,14%, στις 4.973 μονάδες. Ο τεχνολογικός κλάδος υποχωρεί κατά 0,07%, ενώ ο κλάδος των ορυχείων σημειώνει άνοδο κατά 0,66%.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,17%, στις 18.935 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,46% στις 7.675 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κυμαίνεται στις 8.413 μονάδες με κέρδη 0,40%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,61% στις 33.402 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει αύξηση 0,68% στις 11.430 μονάδες.

Την Πέμπτη, ο Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα, με τις τεχνολογικές μετοχές να ηγούνται των κερδών στο χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την ανακοίνωση της τριμηνιαίας έκθεσης κερδών της Nvidia. Παράλληλα, Ο γερμανικός DAX έκλεισε με άνοδο 0,64%, καθώς έλαβε ώθηση από την απρόσμενη επιβράδυνση στον πληθωρισμό της Γερμανίας τον Αύγουστο.

Εντός της ημέρας, αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με την πιθανότητα άλλης μιας μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο.

Ο προκαταρκτικός, εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) της Γαλλίας διαμορφώθηκε στο 2,2% για τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, έναντι 2,7% τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Στη Γερμανία, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο πληθωρισμό, έδειξαν ότι ο δείκτης υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο 2% τον Αύγουστο, έναντι της πρόβλεψης για 2,3% και της μέτρησης του Ιουλίου στο 2,6%. Ο προκαταρκτικός εναρμονισμένος πληθωρισμός της Ισπανίας διαμορφώθηκε στο 2,4% για τον Αύγουστο, επίσης χαμηλότερα από το αναμενόμενο και χαμηλότερα από τη μέτρηση 2,9% του προηγούμενου μήνα.

Παραμένοντας στο μέτωπο των μάκρο, τα τελικά στοιχεία για το γαλλικό ΑΕΠ καταγράφουν ανάπτυξη 0,2% στο β' τρίμηνο, αναθεωρημένα προς τα κάτω, από τον ρυθμό ανάπτυξης του 0,3% που είχε εκτιμηθεί τον Ιούλιο.

Μηνύματα για τον πληθωρισμό θα σταλούν και από τις ΗΠΑ, με τη μορφή του δείκτη προσωπικής κατανάλωσης -του προτιμώμενου δείκτη της Fed για τον πληθωρισμό. Η αμερικανική νομισματική αρχή δεν έχει ακόμη αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, αλλά οι αγορές προεξοφλούν σε μεγάλο βαθμό μια τέτοια κίνηση τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της η Intel: Εξετάζει διάσπαση μονάδων

Όμιλος Comer: Σχεδιάζει το μέλλον του Καζίνο Λουτρακίου και ετοιμάζεται για αίτηση άδειας διαδικτυακών παιγνίων 

Μίσθωση κατοικίας: Τι πρέπει να γνωρίζουν τα συμβαλλόμενα μέρη πριν την σύναψη μίσθωσης;

gazzetta
gazzetta reader insider insider