Με το δεξί στον Σεπτέμβριο το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το δεξί στον Σεπτέμβριο το πετρέλαιο
Το Brent ενισχύθηκε 0,8%, στα $77,52 το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδισε 0,7%, στα 74,04 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο την Δευτέρα, εισερχόμενο με το δεξί στον Σεπτέμβριο ενώ διέγραψε και ορισμένες από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι εξαγωγές μαύρου χρυσού από τη Λιβύη «πάγωσαν» ενώ η παράγωγη από τις χώρες του ΟΠΕΚ διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Brent ενισχύθηκε 0,8%, στα $77,52 το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδισε 0,7%, στα 74,04 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια έλαβαν ώθηση μετά την κήρυξη «ανωτέρας βίας» από τη βορειοαφρικανική χώρα στο κοίτασμα El-Feel αναφέρει το Βloomberg.

Η νομική ρήτρα, η οποία επιτρέπει στη Λιβύη να σταματήσει τις εξαγωγές αργού, ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφότου οι αρχές στα ανατολικά της χώρας ανακοίνωσαν την πλήρη διακοπή κάθε παραγωγής και εξαγωγής. «Οι τρέχουσες διαταραχές στην παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης θα μπορούσαν να παρέχουν χώρο για πρόσθετη προσφορά από τον OPEC+. Ωστόσο, αυτές οι διακυμάνσεις έχουν γίνει αρκετά φυσιολογικές τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι όποιες διακοπές θα είναι πιθανότατα βραχύβιες- με τη ροή ειδήσεων να δείχνει ότι έχουν ήδη δοθεί σήματα για την επανεκκίνηση της παραγωγής», δήλωσε ο Bjarne Schieldrop, επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της SEB.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider