Ευρωαγορές: Τέταρτη ημέρα απωλειών για τον Stoxx

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Τέταρτη ημέρα απωλειών για τον Stoxx
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,42% στις 512,64 μονάδες.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δείκτες δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από το ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα «αδύναμα» δεδομένα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,42% στις 512,64 μονάδες, με τους επιμέρους κλάδους να παρουσιάζουν μεικτά πρόσημα. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενισχύθηκαν 1,6%, ενώ ο ο κλάδος της υγείας διολίσθησε 1,4%. Πρόκειται για την 4η συνεχόμενη ημέρα απωλειών για τον Stoxx που φαίνεται να έχει αφήσει πλέον πίσω του το ρεκόρ κλείσιμο των 525 μονάδων με το οποίο αποχαιρέτησε τον Αύγουστο. Ο Eurostoxx 50 βρέθηκε στις 4.,815 μονάδες με -0,68%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε οριακά κέρδη της τάξεως του 0,02% στις 18.595 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων αυξήθηκαν κατά 2,9%, ένα σπάνιο καλό νέο για τον σημαντικό μεταποιητικό τομέα της χώρας. Ο προηγούμενος μήνας ήταν επίσης ισχυρότερος από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί, καθώς διαμορφώθηκε στο 4,6% αντί για 3,9%.

Ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,92% στις 7.431 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο -0,34% και τις 8.241 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,01% στις 33.684 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 με +0,53% ανήλθε στις 11.273 μονάδες.

Το παγκόσμιο κλίμα είναι επηρεασμένο από τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ήρθαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη χωρίς να δώσουν έδωσαν ξεκάθαρη εικόνα για την υγεία της οικονομίας, καθώς παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EKT: Προς νέα μείωση επιτοκίων την επόμενη Πέμπτη - Η ανησυχία για Γερμανία και Γαλλία και τι θα κρίνει τη συνέχεια

Γερμανία: Μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας για το 2024 προβλέπει το Ινστιτούτο Ifo

Γερμανία: Απρόσμενη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες για δεύτερο μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider