Επέστρεψαν τα θετικά πρόσημα στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψαν τα θετικά πρόσημα στη Wall Street
Οι δείκτες προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες της Παρασκευής.

Τελευταία ενημέρωση 17:31

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Δευτέρα, καθώς οι δείκτες προσπαθούν να περιορίσουν τις σημαντικές απώλειες που υπέστησαν την πρώτη αγοραστική εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, που παραδοσιακά αποτελεί έναν «δύσκολο» μήνα για τις μετοχές.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,94% στις 40.716 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 0,79% στις 5.448 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,74% στις 16.813 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing ενισχύεται σχεδόν 4%, αφότου η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με ένα σωματείο που αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους στα εργοστάσιά της, αποφεύγοντας πιθανώς με αυτό τον τρόπο μία μελλοντική απεργία.

Ακόμη, η μετοχές των Palantir Technologies και Dell βρίσκονται υψηλότερα κατά 11,64% και 4,33% μετά την ανακοίνωση μετά το κλείσιμο της Παρασκευής, ότι και οι δύο εταιρείες εντάσσονται στον δείκτη S&P 500.

Την Παρασκευή, ο Nasdaq είχε την χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του από το 2022 (-5,77%), ενώ ο S&P 500 βίωσε την πιο απογοητευτική επίδοση από τον Μάρτιο του 2023 και την κατάρρευση της Sillicon Valley Bank (-4,25%) που προκάλεσε φόβους για τραπεζική κρίση και ο Dow Jones στερήθηκε -2,93%.

Ο κύριος λόγος πίσω από τις απώλειες ήταν τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που επιβεβαιώνουν τους φόβους τους πως η αμερικανική οικονομία οδεύει προς επιβράδυνση. Ορισμένοι αναλυτές και οικονομολόγοι διαμένουν πως όχι επείγει μια επιτοκίων από την Fed αλλά πρέπει να είναι και γενναία (ύψους 50 μ.β.) ώστε η οικονομία των ΗΠΑ να μην εισέλθει σε υφεσιακό μονοπάτι και νέες περιπέτειες.

Οι μη γεωργικές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 142.000 στη διάρκεια του Αυγούστου, από 89.000 τον Ιούλιο και κάτω από την πρόβλεψη των 161.000 του Dow Jones, σύμφωνα με έκθεση της Παρασκευής από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα επεξεργαστούν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό με τις εκθέσεις για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού να αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν περαιτέρω την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Huawei: Έφτασαν τα 2,7 εκατ. οι προπαραγγελίες για το νέο «τρίπτυχο» smartphone

gazzetta
gazzetta reader insider insider