Επιστροφή στις απώλειες στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στις απώλειες στην Wall Street
Χάνεται το momentum στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 19:22

Απώλειες καταγράφονται στη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διατηρήσουν το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στην αμερικανική αγορά κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστησαν την πρώτη αγοραστική εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Στο ταμπλό σήμερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,90% στις 40.460 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,41% στις 5.449 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,29% στις 16.831 μονάδες.

Η Nvidia σημειώνει απώλειες 0,18%,ενώ η Amazon και η Microsoft κερδίζουν 1,54% και 1,06%, αντίστοιχα. Η εταιρεία πλατφόρμας cloud Oracle κινείται ανοδικά κατά 12,5% μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων πρώτου οικονομικού τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς και την ανακοίνωση συνεργασίας με την Amazon Web Services για την παροχή υπηρεσιών βάσης δεδομένων.

Τη Δευτέρα, οι κυριότεροι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σε θετικό έδαφος με ισχυρά κέρδη, καθώς η αμερικανική αγορά ανέκαμψε μερικώς από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και το sell off που πυροδότησαν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να συμβάλει στον κατευνασμό των ανησυχιών για την αποδυνάμωση της οικονομίας. Η έκθεση για τις μισθοδοσίες του Αυγούστου συνέβαλε στην τροφοδότηση ενός sell-off εκείνη την ημέρα.

Οι traders έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε δύο βασικές οικονομικές εκθέσεις που πιθανότατα θα αποτελέσουν τους επόμενους καταλύτες για τις μετοχές. Η έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Αύγουστο αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσει ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την επίδραση της εποχικότητας στην απόδοση των μετοχών, καθώς και την αβεβαιότητα γύρω από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη

    Τι απαντά η Google μετά το πρόστιμο των 2,4 δισ. ευρώ από Κομισιόν

    Huawei: Παρουσίασε το «τρίπτυχο» smartphone που θα κοστίζει 2.800 δολάρια

    Η Apple έχασε τη μάχη με την ΕΕ για τα 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider