Huawei: Παρουσίασε το «τρίπτυχο» smartphone που θα κοστίζει 2.800 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Παρουσίασε το «τρίπτυχο» smartphone που θα κοστίζει 2.800 δολάρια
Το νέο της «τρίπτυχο» smartphone παρουσίασε η Huawei όπως είχε προαναγγείλει, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του νέου iPhone 16 από την Apple.

Το νέο της «τρίπτυχο» smartphone παρουσίασε η Huawei όπως είχε προαναγγείλει, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του νέου iPhone 16 από την Apple.

Το Mate XT, της κινέζικης τεχνολογικής εταιρείας, ξεκίνησε το Σάββατο με μεγάλη επιτυχία τις προπαραγγελίες που άγγιξαν τα 2,7 εκατ. χωρίς τότε ακόμη να είναι γνωστή η τιμή του. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη στην εκδήλωση για το καινούργιο της προϊόν η κινέζικη τεχνολογική εταιρεία, η τιμή του θα ξεκινά από τα 2.800 δολάρια.

Οι πωλήσεις του smartphone στα καταστήματα θα ξεκινήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα που είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμα του iPhone 16 στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Η Apple στην χθεσινή παρουσίαση, ανέλυσε τις νέες δυνατότητες που εισάγονται στα smartphone με την χρήση του Apple Intelligence και της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως ανακοίνωσε η Huawei, το Mate XT διαθέτει επίσης λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως μετάφραση κειμένου.

«Περάσαμε πέντε χρόνια προσπαθώντας γι' αυτό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Huawei, Richard Yu.

Το Mate XT διατίθεται σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, και σε τρεις επιλογές αποθηκευτικού χώρου με τιμές που κυμαίνονται από 19.999 γουάν Κίνας (2.809 δολάρια) έως 23.999 γουάν (3.371 δολάρια). Η συσκευή έχει πάχος 3,6 χιλιοστά όταν ξεδιπλώνεται, με οθόνη 10,2 ιντσών και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προβάλλει περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μία, δύο ή και τις τρεις οθόνες.

Μετά την εκδήλωση, ο αριθμός των προπαραγγελιών ξεπέρασε τα 4 εκατ., ένα πολύ σημαντικό βήμα για την Huawei που προσπαθεί να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά μετά από μία σειρά κυρώσεων και περιορισμών που έχουν επιβληθεί ως προς τις πωλήσεις κινεζικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η Apple βρέθηκε εκτός της πρώτης πεντάδας στη λίστα με τους κορυφαίους προμηθευτές smartphones στην Κίνα, καθώς όλες τις θέσεις κατέλαβαν εγχώριοι κατασκευαστές σύμφωνα με έκθεση της Canalys.

Η Huawei κατέλαβε την τέταρτη θέση με βάση το μερίδιο αγοράς με 10,6 εκατ. πωλήσεις smartphones.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο θα κοστίζουν τα νέα iPhone 16 στην Ελλάδα - Αναλυτικά οι τιμές

Η Apple έχασε τη μάχη με την ΕΕ για τα 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία

Διευρύνεται η συνεργασία ΔΥΠΑ - Huawei για ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider