Διευρύνεται η συνεργασία ΔΥΠΑ - Huawei για ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται η συνεργασία ΔΥΠΑ - Huawei για ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης
Η επέκταση της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την εταιρεία τεχνολογίας Huawei αποσκοπεί στην  αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και ειδικά των άνεργων γυναικών, καθώς επίσης και στη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην χώρα μας.

Την επισφράγιση της διεύρυνσης συνεργασίας ΔΥΠΑHuawei επισημοποίησαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης και η Senior Vice President Huawei Europe, Selina Wen.

Η επέκταση της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την εταιρεία τεχνολογίας Huawei, με έναν νέο, δεύτερο κύκλο της δράσης «Women in Tech», αποσκοπεί στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και ειδικά των άνεργων γυναικών, καθώς επίσης και στη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην χώρα μας.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς, τις τρέχουσες τάσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ για την «Ψηφιακή Δεκαετία» μέχρι το 2030, η ΔΥΠΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της ψηφιακής ωριμότητας των πολιτών, ώστε να στηρίξει την ένταξή τους σε θέσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά και να διευρύνει τη δεξαμενή ταλέντων για τις επιχειρήσεις που δηλώνουν δυσκολία εύρεσης κατάλληλα καταρτισμένου εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα απευθύνεται σε 500 άνεργες γυναίκες και θα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες «Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» και «Soft Skills».

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Δύο στους τρεις ανέργους είναι γυναίκες και η ΔΥΠΑ επενδύει συνεχώς σε νέες, στοχευμένες δράσεις για την εργασιακή επανένταξή τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο νέος κύκλος του προγράμματος «Women in Tech» με τη Huawei. Στόχος μας να υλοποιούμε προγράμματα που ενδυναμώνουν τις άνεργες γυναίκες με νέες δεξιότητες και τις προετοιμάζουν για επαγγελματικές ευκαιρίες σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Το «Women in Tech» πρόκειται να ανοίξει καινούργιες προοπτικές απασχόλησης για τις 500 γυναίκες που θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους και να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με γνώσεις που είναι περιζήτητες από τις επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η ΔΥΠΑ συνεχίζει να συνεργάζεται με κολοσσούς της τεχνολογίας για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων για κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό».

Η Senior Vice President Huawei Europe, Selina Wen, δήλωσε: «Η Huawei έχει παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια. Με τη δέσμευση «στην Ελλάδα για την Ελλάδα», συνεισφέρουμε και εμείς στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας. Η ανάπτυξη νέων ταλέντων είναι για εμάς το πιο σημαντικό κοινωνικό έργο. Βασιζόμενοι στην περσινή επιτυχημένη συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, βελτιστοποιήσαμε το σχεδιασμό των μαθημάτων, αναβαθμίσαμε το πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι το φετινό πρόγραμμα επανεκπαίδευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων «Women in Tech» θα ενθαρρύνει τις γυναίκες να προάγουν την καριέρα τους ως ταλαντούχες εργαζόμενες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πρωτοβουλία της Huawei θα εμπνεύσει όλο και περισσότερες γυναίκες να επιδιώξουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και να επιτύχουν. Ας εργαστούμε λοιπόν μαζί για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, όπου κάθε γυναίκα θα έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει και να ευδοκιμήσει στην ψηφιακή εποχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακρίβεια: Γιατί μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών 26 εταιρείες – Ερευνώνται 2.500 κωδικοί

ManpowerGroup: Βελτιώνονται οι προοπτικές προσλήψεων στην Ελλάδα

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Οι τρεις διορθώσεις στο τεκμαρτό εισόδημα από το 2025 – Τι ισχύει για το τέλος επιτηδεύματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider