Επιφυλακτικότητα στην Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα στην Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού
Δεύτερη ημέρα κερδών για τον S&P 500 - Άνοδος 0,84% για τον Nasdaq.

Με μικτά πρόσημα και αρκετές εναλλαγές προσήμων ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει υποτονικό καθώς η αμερικανική αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα νεότερα στοιχεία για την πορεία το πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, λίγες ημέρες πριν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με τα επιτόκια.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρές απώλειες 92 μονάδων ή 0,23% και διαμορφώθηκε στις 40.736 μονάδες, ενώ στον αντίποδα ο διευρυμένος S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,45%, κλείνοντας στα επίπεδα των 5.495 μονάδων. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στις 17.025 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,84%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη περίπου 1% κατέγραψε η μετοχή της Nvidia, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι μετοχές των Alphabet, AMD και Microsoft, ωθώντας υψηλότερα τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος επλήγη περισσότερο από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Στο μεταξύ, ράλι άνω του 11% σημείωσε ο τίτλος της Oracle, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου που έδειξαν πως η εταιρεία υπηρεσιών cloud ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, στον απόηχο της συνεργασίας με την Amazon Web Services για την παροχή υπηρεσιών βάσης δεδομένων.

Στον αντίποδα, με απώλειες άνω του 5% έκλεισε η μετοχή της JPMorgan, αφότου στελέχη του χρηματοπιστωτικού κολοσσού ήταν φειδωλά στις αναφορές τους για την κερδοφορία του επόμενου έτους, κατά την διάρκεια εκδήλωσης

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σε δύο βασικές οικονομικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό που πιθανότατα θα αποτελέσουν τους επόμενους καταλύτες για την αγορά. Η έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Αύγουστο αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσει ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλά 33 μηνών το πετρέλαιο - Κάτω από τα 70 δολάρια το Brent

Η Volkswagen ακυρώνει τις εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας - Στα «κάγκελα» τα συνδικάτα

gazzetta
gazzetta reader insider insider