Σε χαμηλά 33 μηνών το πετρέλαιο - Κάτω από τα 70 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά 33 μηνών το πετρέλαιο - Κάτω από τα 70 δολάρια το Brent
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 33 μηνών έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του ευρωπαϊκού πετρελαίου, καθώς οι νέες προβλέψεις του OPEC για την ζήτηση έφεραν νέους κλυδωνισμούς στην αγορά

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 33 μηνών έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι νέες προβλέψεις για την ζήτηση έφεραν νέους κλυδωνισμούς στην αγορά, εξανεμίζοντας τα χθεσινά κέρδη που διαδέχθηκαν τις βαριές της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με απώλειες 4,3% ή 2,96 δολαρίων/βαρέλι και διαμορφώθηκαν στα 65,75 δολάρια/βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1 Δεκεμβρίου του 2021.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Νοεμβρίου να κλείνουν στα 69,19 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 3,7% στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του brent από τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί κατά 8,3%.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο OPEC υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024, στη δεύτερη διαδοχική προς τα κάτω αναθεώρηση του Οργανισμού, ενώ παράλληλα περιόρισε τις προσδοκίες του και για το 2025.

Την Δευτέρα, η Morgan Stanley αναθεώρησε ξανά πτωτικά την πρόβλεψή της, αναμένοντας τώρα ότι ο διεθνής δείκτης αναφοράς θα φτάσει κατά μέσο όρο στα 75 δολάρια το βαρέλι το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά 7% του ευρώ τους επόμενους μήνες «βλέπει» η Morgan Stanley

Καύσιμα: Υψηλή η ζήτηση στην ελληνική αγορά - Πώς θα κινηθούν οι τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider