Βουτιά 7% του ευρώ τους επόμενους μήνες «βλέπει» η Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά 7% του ευρώ τους επόμενους μήνες «βλέπει» η Morgan Stanley
Διολίσθηση του ευρώ προς την ισοτιμία με το δολάριο τους επόμενους μήνες, βλέπει η Morgan Stanley, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιταχύνει τη χαλάρωση της πολιτικής προς τόνωση της παραπαίουσας οικονομίας.

Διολίσθηση του ευρώ προς την ισοτιμία με το δολάριο τους επόμενους μήνες, αναμένει η Morgan Stanley, ενόσω η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιταχύνει τη χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής προς τόνωση της παραπαίουσας οικονομίας.

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει συγκεκριμένα πτώση του ευρώ στα 1,02 δολάρια έως τα τέλη του έτους, κίνηση που αντιστοιχεί σε υποτίμηση 7% από τα τρέχοντα επίπεδα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη ο επικεφαλής συναλλαγματικής στρατηγικής της Morgan Stanley David Adams. Το βασικό αυτό σενάριο στηρίζεται στην άποψη ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων στις επόμενες 3 συνεδριάσεις αλλά και στην πιθανότητα μιας μεγάλης κίνησης, της τάξης της μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Η πρόβλεψη είναι από τις πιο απαισιόδοξες μεταξύ των αναλυτών της αγοράς forex που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να κάνουν στην πραγματικότητα λόγο για ενίσχυση του ευρώ έως τα τέλη του έτους, στα 1,11 δολάρια. Έρχεται, μάλιστα, την ώρα που αναμένεται μια μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την προσοχή των traders να στρέφεται στο outlook των επόμενων μηνών.

«Υπάρχουν πολλά περιθώρια για την αγορά να εστιάσει εκ νέου στο γεγονός ότι η ΕΚΤ μπορεί τελικά να κάνει μεγαλύτερες μειώσεις και ταχύτερα από ό,τι προεξοφλείται σήμερα», δήλωσε ο Adams, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στην Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης. «Η συνάντηση αυτής της εβδομάδας θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας σημαντικός καταλύτης για να αρχίσει η αγορά να σκέφτεται έτσι».

Δείτε εδώ την κίνηση του ευρώ σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Brent: Η Morgan Stanley υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την τιμή... ξανά

gazzetta
gazzetta reader insider insider