Η Volkswagen ακυρώνει τις εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας - Στα «κάγκελα» τα συνδικάτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Volkswagen ακυρώνει τις εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας - Στα «κάγκελα» τα συνδικάτα
Για την ακύρωση μιας σειράς εργασιακών συμφωνιών στην αυτοκινητοβιομηχανία ειδοποίησε η Volkswagen το γερμανικό συνδικάτο IG Metall.

Για την ακύρωση μιας σειράς εργασιακών συμφωνιών στην αυτοκινητοβιομηχανία ειδοποίησε η Volkswagen το γερμανικό συνδικάτο IG Metall.

Σύμφωνα με το Reuters, η Volkswagen καταργεί μια σειρά από εργασιακές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής που εγγυάται τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έως το 2029 σε έξι γερμανικά εργοστάσια. Η κίνηση αυτή της VW έχει στόχο την περικοπή του κόστους στη Γερμανία σε ένα επίπεδο που θα είναι ανταγωνιστικό.

Ο τερματισμός της διασφάλισης της απασχόλησης σε μια εταιρεία που είναι συνώνυμη με τη γερμανική βιομηχανία σηματοδοτεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Την περασμένη εβδομάδα, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ανακοίνωσε επίσης ότι είναι πιθανό να κλείσει για πρώτη φορά στην ιστορία της εργοστάσια στη Γερμανία καθώς τα μέτρα περικοπής του κόστους δεν έχουν αποδώσει.

Ο επικεφαλής του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας έχει υποσχεθεί σθεναρή αντίσταση κατά των απολύσεων και του κλεισίματος των εργοστασίων, κατηγορώντας τη διοίκηση για τα δεινά της Volkswagen. Η VW απασχολεί περίπου 300.000 εργαζομένους στη Γερμανία.

Η IG Metall είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο μετάβασης σε τετραήμερη εβδομάδα ως εναλλακτική λύση για το κλείσιμο των εργοστασίων - επαναλαμβάνοντας μια παλαιότερη προσπάθεια μείωσης του κόστους τη δεκαετία του '90. Οι διαπραγματεύσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, με πιθανές απεργίες από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Prodea: Εγκαινιάστηκε το HUB 26 - Το πρώτο βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Θεσσαλονίκης

JD Sports: Άνοιξε τις πόρτες το νέο flagship κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Huawei: Παρουσίασε το «τρίπτυχο» smartphone που θα κοστίζει 2.800 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider