Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street μετά τα μάκρο για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street μετά τα μάκρο για τον πληθωρισμό
Στο επίκεντρο τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τις τιμές παραγωγού.

Τελευταία ενημέρωση 18:31

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ (PPI) τον Αύγουστο, καθώς και τον αριθμό αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας στη χώρα.

Στο ταμπλό σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,15% στις 40.799 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05% στις 5.556 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει οριακά κέρδη 0,24% στις 17.437 μονάδες.

Την Τετάρτη, οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη μετά από αρκετές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την νομισματική πολιτική την επόμενη εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση της τάξης του 0,2% κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ (PPI) τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PPI αυξήθηκε κατά 0,3%, ελαφρώς υψηλότερα από την εκτίμηση για 0,2%. Τα αποτελέσματα προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές που ελπίζουν σε μείωση των επιτοκίων κατά μισή εκατοστιαία μονάδα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη συνεδρίαση της 17ης-18ης Σεπτεμβρίου.

Αυτή η μέτρηση έρχεται μετά την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, ο οποίος αποκλιμακώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2021. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), μία πολύ σημαντική μέτρηση για το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψε μικρή αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα, με τις νέες αιτήσεις να ανέρχονται την εβδομάδα που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου σε 230.000, αυξημένες κατά 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Ωστόσο δεν καταγράφηκε κάποιο σημάδι εκτεταμένων απολύσεων στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία παρά τις διεθνείς πιέσεις

Unilever Hellas: Θολό τοπίο για τις περικοπές – Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Τράπεζες: Τι σηματοδοτεί η απόκτηση του 9% της Commerzbank από τη Unicredit – Ανοίγει η πόρτα διασυνοριακών συγχωνεύσεων στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider