Επιφυλακτικότητα αλλά και ρεκόρ στην Wall Street πριν από τη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα αλλά και ρεκόρ στην Wall Street πριν από τη Fed
Νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά για τον S&P 500 μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Με μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και στην πολυαναμενόμενη πρώτη μείωση των βασικών της επιτοκίων μετά το μπαράζ αυξήσεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε οριακά χαμηλότερα (-0,04%) στα επίπεδα των 41.606 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά αντίστοιχο ποσοστό στις 5.634 μονάδες, έχοντας ωστόσο επιτύχει ακόμα ένα ρεκόρ για το 2024, πιάνοντας προσωρινά ακόμα και τις 5.670 μονάδες. Στα πράσινα και ο τεχνολογικός κλάδος, με τον δείκτη Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,20% στις 17.628 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 3% σημείωσε η μετοχή της Intel μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για κατασκευή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για λογαριασμό της Amazon Web Services.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται η ανακοίνωση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) σχετικά με τα επιτόκια, με τους αναλυτές να αναμένουν πως η η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από τότε που εκκίνησε τον επιθετικό κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο του 2022. Η αγορά εμφανίζεται διχασμένη σχετικά με το μέγεθος της πιθανής μείωσης, δίνοντας πιθανότητα 84% για ένα «ψαλίδισμα» κατά 25 μονάδες βάσης και 65% για μία πιο γενναία περικοπή ύψους 50 μονάδων βάσης.

Μάκρο

Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ σημείωσαν απροσδόκητη αλλά οριακή άνοδο τον Αύγουστο, χάρη κυρίως στις διαδικτυακές αγορές, με τα στοιχεία να δείχνουν σχετικά ανθεκτική ζήτηση των νοικοκυριών στα μέσα του τρίτου τριμήνου παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις και η αύξηση των μισθών δείχνουν σημάδια συγκράτησης. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 0,1%, έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 0,3% και μετά από αύξηση κατά 1% τον Ιούλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο άνοδο τον Αύγουστο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου, με τον μεταποιητικό τομέα να μην δείχνει σθεναρά σημάδια ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% τον περασμένο μήνα, παρά τις προβλέψεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal για αύξηση 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 60 δισ. δολαρίων - Αύξηση 10% στο μέρισμα

Apple: Έλαβε έγκριση για το «εργαλείο» ανίχνευσης υπνικής άπνοιας

Ψυχρολουσία στην Γερμανία: Η Intel «παγώνει» την επένδυση των 33 δισ. ευρώ στο Μαγδεμβούργο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider