Microsoft: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 60 δισ. δολαρίων - Αύξηση 10% στο μέρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 60 δισ. δολαρίων - Αύξηση 10% στο μέρισμα
Microsoft
Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 60 δισ. δολαρίων, παρουσίασε η Microsoft, ενώ προχώρησε και στην αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 10%.

Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 60 δισ. δολαρίων παρουσίασε η Microsoft, ενώ προχώρησε και στην αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 10%.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι από τις 21 Νοεμβρίου, οι μέτοχοι θα λαμβάνουν μέρισμα 0,83 δολάρια ανά μετοχή, από 0,75 δολάρια.

Η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο έχει επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια από τον ενθουσιασμό που επικρατεί γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, εμπλουτίζοντας το λογισμικό της με τεχνολογίες από τον συνεργάτη της Open AI. Ακόμη, διαμηνύει συχνά, τις βελτιώσεις που αυτή εισάγει στις επιχειρηματικές εφαρμογές της όπως το Teams, το Word και το Outlook. Τη Δευτέρα, η Microsoft κυκλοφόρησε μία νέα σειρά AI εργαλείων.

Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ανακοινώθηκε μετά το «καμπανάκι» της Δευτέρας. Η μετοχή της Microsoft αντέδρασε ελαφρά ανοδικά στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street με σχεδόν +1% στα 431,34 δολάρια. Τον τελευταίο χρόνο η μετοχή έχει καταγράψει ράλι 31%.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η Microsoft διέθετε 75,5 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα στις 30 Ιουνίου. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές για το γ' τρίμηνο του 2024 ανήλθαν 23,3 δισ. δολάρια, «αυξημένες κατά 18% σε σχέση με πέρυσι, αντανακλώντας τις υψηλότερες κεφαλαιακές δαπάνες για την υποστήριξη των προσφορών μας στο cloud και την τεχνητή νοημοσύνη», όπως είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider