Apple: Έλαβε έγκριση για το «εργαλείο» ανίχνευσης υπνικής άπνοιας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Έλαβε έγκριση για το «εργαλείο» ανίχνευσης υπνικής άπνοιας
Η λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας, ενσωματωμένη στο Apple Watch θα ανιχνεύει «διαταραχές στην αναπνοή» χρησιμοποιώντας μετρήσεις των κινήσεων του καρπού που υποδηλώνουν αλλαγές στα συνηθισμένα μοτίβα αναπνοής του χρήστη.

Έγκριση για χρήση έλαβε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την Δευτέρα, η νέα λειτουργία της Apple για ανίχνευση της υπνικής άπνοιας και είναι πλέον διαθέσιμη στα Apple Watch Series 9, 10 και Ultra 2 με αναβάθμιση λογισμικού.

Η υπνική άπνοια είναι μία διαταραχή ύπνου που προκαλεί επανειλημμένες διακοπές στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στις ΗΠΑ, πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από την εν λόγω διαταραχή αλλά μόλις 6 εκατ. έχουν λάβει τη σχετική διάγνωση από γιατρό, σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες και να έχει σοβαρότερες συνέπειες προκαλώντας καρδιακά προβλήματα, υπέρταση και διαβήτη τύπου 2.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι για τον απίστευτο αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η λειτουργία για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν με υπνική άπνοια χωρίς διάγνωση», δήλωσε ο Dr. Sumbul Desai, αντιπρόεδρος του τμήματος υγείας της Apple.

Πώς δουλεύει

Η λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας, ενσωματωμένη στο Apple Watch θα ανιχνεύει διαταραχές στα συνηθισμένα μοτίβα αναπνοής του χρήστη χρησιμοποιώντας μετρήσεις των κινήσεων του καρπού.

Οι χρήστες μπορούν να εξετάσουν τα νυχτερινά τους δεδομένα στην εφαρμογή «Υγεία», όπου θα ταξινομούνται ως «αυξημένες» είτε «μη αυξημένες», δηλαδή φυσιολογικές.

Η Apple θα αναλύει αυτά τα δεδομένα μία φορά το μήνα και θα ειδοποιεί σε περίπτωση που παρουσιάζονται «με συνέπεια» σημάδια σοβαρής ή μέτριας υπνικής άπνοιας. Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να αντιπαραβάλλουν δεδομένα σε σχέση με ένα μήνα, έξι μήνες ή ένα έτος πριν.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να εξάγουν μία αναφορά των συλλεχθέντων δεδομένων για να μεταφέρουν στους γιατρούς τους και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 60 δισ. δολαρίων - Αύξηση 10% στο μέρισμα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider