Πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τις εποχικές αλλεργίες;

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τις εποχικές αλλεργίες;
Τα τρόφιμα δεν κάνουν απαραίτητα τις εποχικές αλλεργίες καλύτερες ή χειρότερες. Ωστόσο, ορισμένα μπορούν να αυξήσουν τα συμπτώματα σε μερικούς ανθρώπους.

Η άνοιξη είναι εδώ, και ενώ πολλοί από εμάς είμαστε ενθουσιασμένοι, για μερικούς ανθρώπους, η άνοιξη φέρνει επίσης αλλεργίες. Τι θα γινόταν όμως αν η ανακούφιση από τις εποχικές αλλεργίες μπορούσε να ξεκινήσει από το πιάτο σας; Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι αυτό που τρώτε μπορεί να παίξει ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας ανταποκρίνεται στις αλλεργίες, με ορισμένες τροφές να μειώνουν δυνητικά τα συμπτώματα και άλλες να τα επιδεινώνουν.

Τα τρόφιμα δεν κάνουν απαραίτητα τις εποχικές αλλεργίες καλύτερες ή χειρότερες. Ωστόσο, ορισμένα μπορούν να αυξήσουν τα συμπτώματα σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά σε εκείνους με σύνδρομο τροφικής αλλεργίας στη γύρη (PFAS) - γνωστό και ως σύνδρομο στοματικής αλλεργίας (OAS).

Στο OAS, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά παρόμοια με τις πρωτεΐνες γύρης και τις πρωτεΐνες που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα. Για παράδειγμα, άτομα που είναι αλλεργικά στη γύρη σημύδας μπορεί να έχουν χειρότερα συμπτώματα όταν τρώνε μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, φουντούκια και αμύγδαλα. Ενώ η διατροφή δεν προκαλεί εποχικές αλλεργίες, μπορεί να επηρεάσει τη σοβαρότητα και τη διαχείρισή τους. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα και κορεσμένα λίπη μπορεί να προάγει τη συστηματική φλεγμονή, καθιστώντας το σώμα πιο αντιδραστικό σε αλλεργιογόνα όπως η γύρη.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υγεία: Η υπνηλία συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία και μειωμένη ποιότητα ζωής

Μηνιγγίτιδα: Η λοίμωξη που δεν φεύγει για καλοκαιρινές διακοπές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider