Ήπια πτώση για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια πτώση για το πετρέλαιο
Μικρές απώλειες σημείωσε την Τετάρτη το πετρέλαιο σπάζοντας ένα διήμερο ανοδικό σερί, μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια.

Μικρές απώλειες σημείωσε την Τετάρτη το πετρέλαιο σπάζοντας ένα διήμερο ανοδικό σερί, μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 2020, επιβεβαιώνοντας τα πιο αισιόδοξα στοιχήματα στην αγορά.

Υπό αυτό το πρίσμα, σήμερα το αμερικανικό αργό πετρελαίο (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 70,91 δολάρια ανά βαρέλι με πτώση 28 σεντς ή 0,39%. Μέσα στο 2024 έχει σημειώσει πτώση περίπου 1%.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς το Brent, παράδοσης Νοεμβρίου, έκλεισε στα 73,65 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 5 σεντς ή 0,07%. Μέσα στο 2024 το Brent σημειώνει πτώση σχεδόν 4%.

Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου βρέθηκε στα 2,01 δολάρια ανά γαλόνι με άνοδο 0,44%. Μέσα στο 2024 η βενζίνη έχει χάσει πάνω από 4%.

Το φυσικό αέριο Οκτωβρίου ανήλθε στα 2,284 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια με πτώση 1,72%. Μέσα στο 2024 το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει κατά περίπου 9%.

Ο Ματ Σμιθ, επικεφαλής αναλυτής στην Kpler, ανέφερε ότι το ράλι που κατέγραψε το πετρέλαιο στις προηγούμενες συνεδριάσεις συνέβη σε μεγάλο βαθμό επειδή η μείωση των επιτοκίων θεωρούνταν δεδομένη. «Επομένως, για αυτό μπορεί η αντίδραση του πετρελαίου να φαντάζει ήπια», πρόσθεσε.

Στην αγορά πετρελαίου επικρατούν αυτό το μήνα ανησυχίες για την ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Το αμερικανικό αργό και το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent έχουν υποχωρήσει περίπου 13% στο γ' τρίμηνο του 2024.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια σε 417,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό μετά την Fed

Fed: Γενναία μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης - Η πρώτη από το 2020

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider