Νέο ρεκόρ για τον χρυσό μετά την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τον χρυσό μετά την Fed
Μία ακόμη κορυφή κατέκτησε την Τετάρτη ο χρυσός.

Μία ακόμη κορυφή κατέκτησε την Τετάρτη ο χρυσός, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης που ενίσχυσε την ελκυστικότητα του έναντι του δολαρίου το οποίο κινήθηκε χαμηλότερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός στην αγορά σποτ κέρδισε 0,9% στα 2.592,39 δολάρια ανά ουγγιά.Τα futures στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 2.598,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Από την άλλη, η ισοτιμία του δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων,διολίσθησε κατά 0,5% στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2023.

Το ασήμι στην αγορά σποτ ενισχύθηκε 0,6% στα 30,93 δολάρια η ουγγιά, μετά το υψηλό 2 μηνών που σημείωσε τη Δευτέρα, ενώ η πλατίνα κινήθηκε στα 981,10 δολάρια και το παλλάδιο κατέγραψε πτώση 3,2% στα 1.081δολάρια.

«Ο χρυσός εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό, αλλά οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν επίσης εκτιναχθεί υψηλότερα. Οι 50 μονάδες βάσης είναι καλά νέα για τον χρυσό», δήλωσε ο Tai Wong, έμπορος μετάλλων στη Νέα Υόρκη.

Το εύρος του βασικού επιτοκίου διαμορφώνεται πλέον στο 4,75-5%. «Η Επιτροπή έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα προς τον στόχο του 2% και κρίνει ότι οι κίνδυνοι για την επίτευξη των στόχων της για την απασχόληση και τον πληθωρισμό είναι περίπου ισορροπημένοι», τονίζει στην ανακοίνωσή της η FOMC.

Το «σήμα» για χαλάρωση δόθηκε «υπό το πρίσμα της προόδου στο μέτωπο του πληθωρισμού και της ισορροπίας των κινδύνων» όπως επαναλαμβάνει η FOMC, ενώ η απόφαση ήρθε με ψήφους 11-1, με μόνο το «γεράκι» Μισέλ Μπάουμαν να τάσσεται υπέρ μίας μείωσης 0,25%. Η Fed σημειώνει πως εκτιμά πλέον με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί γρηγορότερα απ’ όσο προέβλεπε, για να υποχωρήσει στο 2,1% το 2025. Αντιθέτως, η Fed αναθεώρησε προς τα επάνω την πρόβλεψή της για την ανεργία, εκτιμώντας ότι θα ανέλθει στο 4,4% φέτος (από 4,2%) και το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Γενναία μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης - Η πρώτη από το 2020

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider