Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις με τον Dow να ελπίζει σε νέο ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις με τον Dow να ελπίζει σε νέο ρεκόρ
Σε μηνιαία βάση ο βιομηχανικός δείκτης σημειώνει άνοδο περίπου 1,5%

Τελευταία ενημέρωση: 19:08

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες την Τρίτη στην Wall Street, με τον Dow Jones να αναμένεται να συνεχίσει την προσπάθειά του να καταγράψει ένα ακόμα ρεκόρ, συνεχίζοντας την κερδοφόρα πορεία που ακολουθεί γενικότερα η αγορά τον Σεπτέμβριο, ειδικά μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ από το 2020.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 42.144 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,17% και κινείται στις 5.728 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq με +0,56% ανέρχεται στις 18.076 μονάδες.

Χθες, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με μικρά κέρδη 61 μονάδων ή 0,15% και διαμορφώθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά στις 42.124 μονάδες.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περίπου 1,5% για τον μήνα, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq 1,4% και 1,7% αντίστοιχα. Ορισμένα από αυτά τα κέρδη τροφοδοτούνται από τις ελπίδες των επενδυτών, ότι τα χαμηλότερα επιτόκια της Fed θα ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τα κέρδη των εισηγμένων.

Οι ευαίσθητοι στο επιτόκιο κλάδοι, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, κινήθηκαν υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες εν αναμονή των περικοπών της Fed. Υπάρχουν τώρα τέσσερις τομείς στον S&P 500 που υπεραποδίδουν της αγοράς το 2024, σε σύγκριση με μόλις δύο τομείς τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Paul Hickey, συνιδρυτή της Bespoke Investment Group. «Είδατε τη σκυτάλη να περνάει από αυτές τις μετοχές της megacap στην ευρύτερη αγορά», δήλωσε στο CNBC.

Η απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης θέτει την οικονομία των ΗΠΑ σε καλή τροχιά για μια ήπια προσγείωση, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Goldman Sachs.

«Νομίζω ότι αυτή η πρώτη περικοπή κατά 50 μονάδες βάσης είναι ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά τη νέα κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Fed. Και ελπίζουμε ότι αυτό θα ξεκλειδώσει αυξητικά τα ποσοστά εμπιστοσύνης και θα μειώσει προφανώς τα κόστη προς το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ντένις Κόουλμαν, CFO της Goldman Sachs, μιλώντας στο CNBC την Τρίτη.

Μάκρο

«Κατέρρευσε» η εικόνα των Αμερικανών καταναλωτών για την οικονομία τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα πάνω από τρία χρόνια, καθώς οι ανησυχίες για την αγορά εργασίας και τις επιχειρηματικές συνθήκες εντείνονται. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε στις 98,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από την μέτρηση των 105,6 μονάδων τον Αύγουστο και από τις προβλέψεις του Dow Jones για 104 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider