Ρίχνει το ηθικό της Wall Street η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρίχνει το ηθικό της Wall Street η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Πτωτικά κινείται το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τρίτη, το οποίο άφησε μόλις πίσω του έναν ασυνήθιστα ισχυρό μήνα και τρίμηνο.

(upd 18:44) Με απώλειες συνεχίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς η διαφαινόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «βάζει στον πάγο» τον ενθουσιασμό των επενδυτών για το ισχυρό τρίμηνο που μόλις άφησε πίσως της η Wall Street.

Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

To πετρέλαιο WTI πήρε την ανιούσα μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου στο NBC, ενώ και ο δείκτης VIX, γνωστός και ως «δείκτης φόβου» ξεπέρασε τις 20 μονάδες καταδεικνύοντας την ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των traders.

Ο Dow Jones χάνει 0,33% ή 142 μονάδες στις 42.187 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,9% ή κατά 52 μονάδες, στις 5.710 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 1,62% ή 294 μονάδων, στις 17.894 μονάδες.

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο ταμπλό η μετοχή της Apple η οποία, με πτώση άνω του 3%, συμπαρασύρει την υπόλοιπη αγορά. Η Tesla και η Nvidia είναι επίσης μεταξύ των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης που κινούνται πτωτικά. Η Meta πάει κόντρα στην τάση καθώς, με άνοδο περίπου 1, κινείται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Πτωτικά πρόσημα επικρατούν και στη μικρή κεφαλαιοποίηση, με τον Russell 2000 να χάνει άνω του 1,6%.

Και οι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν τον Σεπτέμβριο με κέρδη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος θετικός Σεπτέμβριος για τον S&P 500 από το 2019.

Οι μετοχές κατέγραψαν άνοδο τη Δευτέρα, ακόμη και μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ο οποίος, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της επιτοκιακής πολιτικής, τόνισε πως η Fed δεν ακολουθεί «προκαθορισμένη πορεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider