Wall Street: Ασκήσεις ψυχραιμίας με οριακά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ασκήσεις ψυχραιμίας με οριακά κέρδη
Αν και ξεκίνησαν νευρικά και με απώλειες, τελικά οι δείκτες κατάφεραν να μην «τρομοκρατηθούν» από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα

Αν και ξεκίνησαν νευρικά και με απώλειες, τελικά οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street κατάφεραν να μην «τρομοκρατηθούν» από την περιρρέουσα πολεμική ατμόσφαιρα και να ολοκληρώσουν οι δύο σε πράσινο έδαφος και ο ένας οριακά flat, στήνοντας ένα μικρό ανάχωμα στο αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση 200 πυραύλων προς το Τελ Αβίβ, ενώ την ίδια ώρα το Ισραήλ ξεκίνησε μια χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο κάνοντας ακόμα πιο σύνθετο το ήδη μπερδεμένο γεωπολιτικό σκηνικό.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε στο +0,09% στις 42.196 μονάδες ενώ ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, στο +0,01% και στις 5.709 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,08% στις 17.925 μονάδες.

Στο ταμπλό η Nike υποxώρησε 6,77% αφού ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης ανακοίνωσε πτώση εσόδων ενώ απέσυρε το guidance για το σύνολο της χρονιάς, καθώς δημοσίευσε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της. Αναλυτικότερα, η Nike ανακοίνωσε έσοδα 11,59 δισ. δολαρίων, έναντι εκτίμησης για έσοδα 11,65 δισ. δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή ύψους 70 σεντς, αντί για 52 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές. Επίσης, η εταιρεία ανέβαλε την ημέρα των επενδυτών της, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε σχεδόν 3,5% μετά τηναναφορά των οχημάτων που παρέδωσε το τρίτο τρίμηνο, η οποία δεν ικανοποίησε την αγορά. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις για το τρίτο τρίμηνο 2024 ήταν 462.890, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 463.310 παραδόσεις οχημάτων για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που συγκέντρωσε η FactSet StreetAccount.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αναλυτές βλέπουν μια πραγματική απειλή για τον «μαύρο χρυσό». Σύμφωνα με το CNBC, οι ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές ενδέχεται σύντομα να γίνουν στόχος για το Ισραήλ που εξετάζει τα αντίποινά του προς την Τεχεράνη ενώ φόβους για εκτόξευση της τιμής του μαύρου χρυσού μέχρι και κατά 30 δολάρια το βαρέλι υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα είδαν και οι αναλυτές της Deutsche Bank, εξετάζοντας μια σειρά από διάφορα σενάρια υπό το σκηνικό κλιμάκωσης στη Μ. Ανατολή. Αμερικανικό αργό και brent σημείωσαν κέρδη την Τετάρτη λόγω της κλιμάκωσης της έντασης, ωστόσο τα αυξημένα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, περιόρισαν τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν οι τιμές ενδοσυνεδριακά.

«Βλέπουμε πραγματικά ότι η αγορά έχει ένα μικρό λόξυγγα με αυτήν την πρόσφατη αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων», δήλωσε η Lisa Erickson, επικεφαλής του τμήματος δημοσίων αγορών στην U.S. Bank Wealth Management. «Ενώ οι επενδυτές συνήθως δεν ανησυχούν πολύ για αυτά τα γεγονότα μέχρι να υπάρξει σαφής οικονομικός αντίκτυπος, βλέπουμε απλώς κάποια νευρικότητα» πρόσθεσε.

Σήμερα οι αναλυτές, πήραν επίσης στα χέρια τους τη νέα μέτρηση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που μπαίνει πάντα στο μικροσκόπιο για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το πως εάν θα προχωρήσει η Fed σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων. Συγκεκριμένα, περισσότερες από το αναμενόμενο ήταν οι νέες θέσεις που πρόσθεσαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση της ADP.Ο ιδιωτικός τομέας τον περασμένο μήνα προσέθεσε 143.000 θέσεις, ξεπερνώντας σημαντικά την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal που είχαν προβλέψει αύξηση 128.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider