Παραμένει το κλίμα αβεβαιότητας στην Wall Street - Κατρακύλα για Levi Strauss

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένει το κλίμα αβεβαιότητας στην Wall Street - Κατρακύλα για Levi Strauss
O Dow Jones υποχωρεί 0,69% στις 41.904 μονάδες, ο S&P 500 αποδυναμώνεται 0,30% στις 5.693 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,01% στις 17.924 μονάδες. 

Tελευταία ενημέρωση 18:23

Το κλίμα αβεβαιότητας που εμπνέει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή διατηρείται στην Wall Street και την Πέμπτη, παρά τα χθεσινά οριακά κέρδη, ενώ στο επενδυτικό μικροσκόπιο εισέρχονται δυναμικά και τα στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,54% στις 41.968 μονάδες, ο S&P 500 αποδυναμώνεται 0,25% στις 5.695 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,15% στις 17.895 μονάδες. Στα ταμπλό, η μετοχή της Levi Strauss κατρακυλά 7,5% μετά τα αδύναμα αποτελέσματα στο 3ο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της Dockers.

Η καλιφορνέζικη εταιρεία παραγωγής τζιν ανακοίνωσε ετήσια έσοδα 6,2 δισ. δολάρια έως τις 26 Νοεμβρίου 2023, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 250 εκατ. δολάρια, από 569 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις της Dockers σημείωσαν πτώση 15% το τρίτο τρίμηνο με την μάρκα να συμβάλλει μόλις περίπου 5% στον συνολικό τζίρο του ομίλου. Παράλληλα, η Levi's «επιστρατεύει» την Μπιγιόνσε, για να ανεβάσει τις πωλήσεις της στη γυναικεία σειρά ρούχων.

Παραδοσιακά ο Οκτώβριος είναι περίεργος μήνας για τις μετοχές όμως φέτος ένας πρόσθετος παράγοντας πιέσεων είναι η αντίστροφη μέτρηση για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της αλλά και η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

«Ενώ η χρηματιστηριακή αγορά παλεύει με ποικίλες ανησυχίες – συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, της απεργίας στα λιμάνια και της εκλογικής αβεβαιότητας – η ρευστότητα είναι το κλειδί. Ευτυχώς, υπάρχει μπόλικη ρευστότητα αυτή την περίοδο που η Fed άρχισε να μειώνει τα επιτόκια» τονίζει η Μέρι Αν Μπαρτέλς, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Sanctuary Wealth.

«Αγκαλιάστε την αστάθεια του Οκτωβρίου, καθώς υπάρχει ακόμα άφθονο καύσιμο για ένα bull market», πρόσθεσε.

Στο πεδίο των μάκρο, αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς ανήλθαν σε 225.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider