Σταθεροποιητικές τάσεις για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις για τον χρυσό
Αμελητέες μεταβολές παρουσίασε ο χρυσός την Πέμπτη

Αμελητέες μεταβολές παρουσίασε ο χρυσός την Πέμπτη, καθώς η άνοδος της ζήτησης που προκάλεσε η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή αντισταθμίστηκε την πίεση που άσκησε από το ισχυρότερο δολάριο, αφού οι επενδυτές χαμηλώνουν τις προσδοκίες για νέα μεγάλη μείωση των επιτοκίων από την Fed στις 7 Νοεμβρίου.

Ο χρυσός στην αγορά σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.657,89 δολάρια ανά ουγγιά μετά το υψηλό ρεκόρ των 2.685,42 δολαρίων που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα. Τα futures του πολύτιμου μετάλλου στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 2.679,2 δολάρια με κέρδη. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,8% στα 32,10 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 993,14 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 1,8% στα 997,29 δολάρια.

«Υπήρχε ένα είδος εξισορρόπησης μεταξύ διαφόρων παραγόντων. Πρώτον, διακρίνουμε τις γεωπολιτικές εντάσεις, δεύτερον οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι σχετικά με τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, ενώ τρίτον το δολάριο ισχυροποιείται και καταγράφει κέρδη» τόνισε ο Πίτερ Α. Γκραντ, αντιπρόεδρος και ανώτερος στρατηγικός αναλυτής μετάλλων στη Zaner Metals.

Καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν στη Μέση Ανατολή, η αγορά κάπως εγκατέλειψε τις ελπίδες για μία επιθετική μείωση επιτοκίων τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ από την Fed, πρόσθεσε. Ο χρυσός θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Παράλληλα, ο αγώνας της FOMC να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο, περιορίζοντας το ύψος περικοπής των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γκούλσμπι (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν κατά πολύ τους επόμενους 12 μήνες

ΔΝΤ για Μέση Ανατολή: Σημαντικά ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία από μία κλιμάκωση

Σε bear market oι τουρκικές μετοχές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider