Ράλι 4% για το πετρέλαιο - «Καταλύτης» η δήλωση Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 4% για το πετρέλαιο - «Καταλύτης» η δήλωση Μπάιντεν
Τρίτη συνεχόμενη ημέρα κερδών, υπό τον φόβο ότι το Ισραήλ θα πλήξει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν.

Περισσότερο από 4% ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κερδών, υπό τον φόβο ότι το Ισραήλ θα πλήξει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν το Ισραήλ σε περίπτωση που αποφάσιζε να στοχοποιήσει τις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο… τέλος πάντων» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

«Η εν λόγω δήλωση αποτέλεσε τον «καταλύτη» που οδήγησε τις τιμές υψηλότερα», σύμφωνα με τον αναλυτή της TD Securities, Daniel Ghali.

Πιο αναλυτικά σήμερα, το West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου έκλεισε στα 73,37 δολάρια το βαρέλι με αύξηση 3,27 δολάρια ή 4,66%, ενώ νωρίτερα άγγιξε το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 73,95 δολαρίων. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το αμερικανικό αργό έχει κερδίσει περίπου 2%.

Όσο για το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, αυτό έκλεισε στα 77,23 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση 3,33 σεντς ή 4,51%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει ενισχυθεί οριακά.

Η βενζίνη Νοεμβρίου ανήλθε στα 2.085 δολάρια ανά γαλόνι με αύξηση 4,86%. Μέσα στο έτος η βενζίνη έχει υποχωρήσει περίπου 1%.

Το φυσικό αέριο Νοεμβρίου βρέθηκε στα 2,966 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια.

Ο κίνδυνος διαταραχών του εφοδιασμού αυξάνεται καθώς εντείνονται οι μάχες στη Μέση Ανατολή, αλλά ο ΟΠΕΚ+ διαθέτει μεγάλη ποσότητα πλεονάζοντος αργού που θα μπορούσε να καλύψει το κενό, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Claudio Galimberti.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IEA: Σε επίπεδα ρεκόρ η ζήτηση φυσικού αερίου για το 2025

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider