Πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό εκτινάσσεται πάνω από 3,5% - Ξεπέρασε τα 80 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό εκτινάσσεται πάνω από 3,5% - Ξεπέρασε τα 80 δολάρια το Brent
Την ανιούσα έχει πάρει ξανά η τιμή του πετρελαίου, καθώς ολοένα και μεγαλώνουν οι φόβοι της αγοράς πως πλησιάζει η στιγμή που το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν.

Την ανιούσα έχει πάρει ξανά η τιμή του πετρελαίου, μετά από πολλές διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ολοένα και μεγαλώνουν οι φόβοι της αγοράς πως πλησιάζει η στιγμή που το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα το West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου διαπραγματεύεται στα 77,09 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση 2,69 δολ. ή 3,62%.

Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου ξεπέρασε τα 80 δολάρια και κινείται στα 80,69 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση 2,63 δολάρια ή 3,40%.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των φόβων ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να χτυπήσει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν ως αντίποινα για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους της Τεχεράνης.

Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 9,09% την περασμένη εβδομάδα για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο του 2023. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent εκτινάχθηκε 8,43% για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιανουάριο του 2023.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποθάρρυνε την Παρασκευή το Ισραήλ να χτυπήσει τις ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αφού οι τιμές εκτινάχθηκαν περίπου 5% μια μέρα νωρίτερα, όταν ο πρόεδρος πρότεινε ότι οι ΗΠΑ συζητούσαν το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επίθεσης.

«Δεν είναι ακόμη σαφές ποια μορφή θα έχουν τα ισραηλινά αντίποινα», δήλωσε η Helima Croft, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets. «Ο αντίκτυπος στην αγορά πετρελαίου θα ήταν σημαντικός εάν το Ισραήλ χτυπούσε το νησί Kharg, από το οποίο διέρχεται το 90% των εξαγωγών αργού του Ιράν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ έπληξε 120 στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο - Με 135 ρουκέτες απάντησε η οργάνωση

Shell: «Xασούρα» στα περιθώρια κέρδους από διύλιση πετρελαίου – Στα 5,5 δολάρια ανά βαρέλι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider