Προσπαθεί να βρει ρυθμό το Χρηματιστήριο - Στο επίκεντρο η ΕΚΤ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προσπαθεί να βρει ρυθμό το Χρηματιστήριο - Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
Προσπαθεί να βρει σταδιακά ρυθμό το ΧΑ. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Τελ. ενημέρωση 11:05

Προσπάθει να βρει ξανά ρυθμό το ΧΑ αφότου ολοκληρώθηκε το βαρύ πρόγραμμα των placements και ΑΜΚ (εξαίρεση η Attica που αναμένεται τις επόμενες ημέρες).

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και έστω και διστακτικά φαίνεται να μπαίνει χρήμα στην αγορά ψηλώνοντας τις τιμές. Από την άλλη βέβαια, πολλές μετοχές βρίσκονται ακόμη υπό πίεση και χαμηλότερα του ΚΜΟ 200. Η επιστροφή στα θεμελιώδη αναμένεται να αποτελέσει τον καταλύτη για πολλές μετοχές με το Q3 να ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα με Σαράντη και Metlen. Μένει να φανεί αν η αντίδραση θα σημάνει μια ευρύτερη επανεκκίνηση που θα έχει διάρκεια, ένταση και κυρίως εύρος. Αν, δηλαδή, υπάρξει κινητοποίηση των long σε όλο το φάσμα του ταμπλό.

Στα εγχώρια, ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στέλνει ο οίκος Fitch, αναφερόμενος στις θετικές κινήσεις που γίνονται από τη μεριά της κυβέρνησης στο δημοσιονομικό σκέλος και στη μείωση του δείκτη δημόσιου χρέους. Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η καλύτερη του στόχου είσπραξη φορολογικών εσόδων με αποτέλεσμα στο εννεάμηνο να καταγράφεται υπέρβαση κατά 5,6% έναντι των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού του 2024, ενώ η υπέρβαση του στόχου στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 216 εκατ. ευρώ.

Μένοντας στα των οίκων αξιολόγησης, η Standard & Poor's θα μιλήσει την Παρασκευή για την ελληνική οικονομία. Να σημειωθεί πως ο οίκος έχει δώσει την επενδυτική βαθμίδα, ενώ και το outlook είναι θετικό, στέλνοντας σήμα αναβάθμισης είτε αύριο, είτε στην επόμενη αξιολόγηση.

Σήμερα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΕΚΤ, με το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτών να αναμένει μια ακόμη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.

Στο ταμπλό αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι μετά από μια απότομη διόρθωση βρίσκονται σε φάση μεγάλης συσσώρευσης και μένει να φανεί πιο δρόμο θα ακολουθήσουν καθώς στα τρέχοντα επίπεδα έχουν μαζέψει πολύ δύναμη. Την ίδια στιγμή σε πολλές μετοχές καταγράφεται πολύ υψηλή μεταβλητότητα που αναγκάζει αρκετούς επενδυτές να αποχωρήσουν.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ καταγράφει οριακές μεταβολές στις 1.430,73 μονάδες, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Ο FTSE 25 βρίσκεται στις 3.481,07 μονάδες και ο ΔΤΡ υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,12% στις 1.217,87 μονάδες.

Στις τράπεζες αντίδραση βγαίνει σε Κύπρου στο 0,94%, με την Alpha στο 0,07% και την ΕΥΡΩΒ στο 0,10%. Ήπιες απώλειες για ΕΤΕ και Πειραιώς.

Προσπάθεια υπέρβασης των 33 ευρώ για Metlen με άνοδο 0,55%, ενώ υψηλότερα κινείται η Aegean, η Viohalco και η Sarantis.

Ήπιες απώλειες για ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και ΜΠΕΛΑ. Σταθερές παραμένουν η ΔΕΗ και η ΜΟΗ στα 11,99 και 20,86 ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεισφορά 4,8 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Λιμάνια – Μαρίνες: Οικονομικό «κλείσιμο» σε Καβάλα (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), υπογραφές για Κέρκυρα (Lamda), προσφορές για Λαύριο

Σκυλακάκης για επίδομα θέρμανσης: Μεγαλύτερη φέτος η επιδότηση σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider