Χαμηλό 2 μηνών άγγιξε το ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χαμηλό 2 μηνών άγγιξε το ευρώ
Αυξάνονται τα στοιχήματα που θέλουν την ΕΚΤ να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια για να στηρίξει την δοκιμαζόμενη οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε χαμηλό 2 μηνών (σσ: από τις αρχές Αυγούστου) βρέθηκε να διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια για να στηρίξει την δοκιμαζόμενη οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου.

Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι και 0,29% στα 1,0793 δολάρια, προτού μαζέψει τις απώλειες στις 0,11% και τα 1.0788 δολάρια. Αιτία για την πτώση του κοινού νομίσματος της ζώνης του ευρώ αποτέλεσε η δήλωση από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μάριο Σεντένο που επεσήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της νομισματικής χαλάρωσης εάν τα στοιχεία το δικαιολογούν.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χτες σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg διεμήνυσε, ενώ η πορεία και η κατεύθυνση των επιτοκίων είναι ξεκάθαρη, ο ρυθμός μένει ακόμη «να καθοριστεί». Το ευρώ έχει δεχθεί πιέσεις καθώς οι traders άρχισαν να στοιχηματίζουν σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ εν μέσω ανησυχιών για την υγεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα έχει ήδη επιταχύνει την ταχύτητα της χαλάρωσης, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες περικοπές στο κόστος δανεισμού καθώς ο πληθωρισμός υποχώρησε πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Οι αγορές δίνουν 28% πιθανότητα η ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,5% τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, η αυξημένη ζήτηση για το αμερικανικό δολάριο εν όψει των προεδρικών εκλογών έχει επίσης επιβαρύνει το ευρώ, με τους εμπόρους να προετοιμάζονται για μια πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ που θα οδηγήσει σε αύξηση των δασμών. Η πολιτική του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών θα μπορούσε να τονώσει το δολάριο, αναζωπυρώνοντας τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και αυξάνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider