Wall Street: Οι αποδόσεις των ομολόγων φέρνουν μίνι sell off

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: Οι αποδόσεις των ομολόγων φέρνουν μίνι sell off
Σε κόκκινο έδαφος η Wall Street με τον  S&P 500 να υποχωρεί για τρίτη ημέρα.

Τελευταία ενημέρωση 22.36

Σε κόκκινο έδαφος και με σημαντικές απώλειες κινείται η Wall Street την Τετάρτη, καθώς η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζει να πιέζει τους δείκτες με τον S&P 500 να υποχωρεί για τρίτη ημέρα. Οι αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αλλά και η αβεβαιότητα γύρω από τις αποφάσεις της Fed σχετικά με τα επιτόκια, συνθέτει ένα πλαίσιο γεμάτο προκλήσεις για τους επενδυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones υποχωρεί 0,98% στις 42.504 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,98% στις 5.793 μονάδες. Τις πιο ισχυρές απώλειες σημειώνει ο Nasdaq που βρίσκεται στο -1,69%, στις 18.258 μονάδες. O Dow είναι καθ' οδόν για τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τις 3 Σεπτεμβρίου όταν έχασε 1,5%. Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 οδεύουν για την τρίτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση.

Στο μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε στο 4,25%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιουλίου. Οι υψηλές αποδόσεις επηρέασαν και χθες τους δείκτες, σε μία συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και με μεικτά πρόσημα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της McDonald's υποχωρεί σχεδόν 5% μετά από ανακοίνωση των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ότι μια επιδημία λοίμωξης από το κολοβακτηρίδιο E. coli, που οδήγησε σε 10 νοσηλείες και έναν θάνατο, συνδέεται με τα burger Quarter Pounder των McDonald's. Σε ανακοίνωσή του, ο οργανισμός ανέφερε ότι η επιδημία έχει πλήξει 10 πολιτείες των ΗΠΑ. Οι «περισσότεροι» άρρωστοι ανέφεραν ότι έφαγαν ένα Quarter Pounder των McDonald's, σημείωσε το CDC.

Η μετοχή της Starbucks υποχωρεί οριακά μετά την έκδοση των προκαταρκτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της αλυσίδας καφέ που έδειξαν ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν ξανά.

Νέες απώλειες ύψους 6,2 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Boeing το τρίτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα τη Βιρτζίνια ανακοίνωσε την Τετάρτη προσαρμοσμένες απώλειες ανά μετοχή 10,44 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημαντικά υψηλότερες από τα 1,64 δισ. ή 2,7 δολ/μτχ στο ίδιο διάστημα πέρυσι. Η μετοχή υποχωρεί 1,14%.

Τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα και οι ανησυχίες για το έλλειμμα είναι μεταξύ των παραγόντων πίσω από την άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου – παρά τη μείωση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο. Οι έμποροι ανησυχούν επίσης ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ενδέχεται να είναι λιγότερο διατεθειμένοι να μειώσουν τα επιτόκια, παρόλο που η Fed είχε προβλέψει νέα μείωση κατά μισή μονάδα πριν από το τέλος του έτους.

Ωστόσο, το σκηνικό για τις μετοχές είναι ακόμα εποικοδομητικό, σύμφωνα με τον Jeff deGraaf, αναλυτής της Renaissance Macro Research.

«Οι τάσεις εξακολουθούν να είναι θετικές και δεν έχουμε μεγάλη βραχυπρόθεσμη δυναμική, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου σε καμία περίπτωση», δήλωσε στο CNBC. «Στην πραγματικότητα, πολλές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια καλή ρύθμιση, επειδή είναι μια ενοποίηση» τόνισε. «Επενδύοντας σήμερα, οι επόμενοι τρεις μήνες ιστορικά δεν είναι ποτέ πιο λαμπεροί από ό,τι είναι αυτή την στιγμή στα τέλη Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο deGraaf.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider