Wall Street: Ελπίζοντας για το rebound ελέω Tesla - Στο +20% η μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: Ελπίζοντας για το rebound ελέω Tesla - Στο +20% η μετοχή της
Προσπάθεια για να ανακάμψει μετά από τρεις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις κάνει ο S&P 500

Τελευταία ενημέρωση: 21:17

Προσπάθεια για να ανακάμψει μετά από τρεις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις κάνει ο S&P 500 την Πέμπτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν πολύ δουλειά στα χέρια τους αφού καλούνται να αναλύσουν από τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα του κολοσσού της τεχνολογίας, Tesla που πάντα διαμορφώνουν κλίμα στην αγορά, μέχρι τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, αλλά και τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αναταράξεις στη Μέση Ανατολή που επηρεάζουν ανάλογα τα εμπορεύματα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης της ευρείας αγοράς Dow Jones κινείται με απώλειες 0,34% στις 42.370 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,19% στις 5.808 μονάδες. Ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,66% στις 18.395 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla σημειώνει άνοδο περισσότερο από 20% αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η Tesla ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 0,72 δολαρίων/μετοχή, ενώ αναλυτές σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) ανέμεναν κέρδη 0,58 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε περίπου 2,17 δισ. δολάρια ή 62 σεντς/μετοχή, από 1,85 δισ. δολάρια ή 53 σεντς/μετοχή, ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα της εταιρείας του Έλον Μασκ διαμορφώθηκαν στα 25,18 δισ. δολάρια για το γ' τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για έσοδα ύψους 25,37 δισ. δολαρίων.

Ελεύθερη πτώση 58% σημειώνει η μετοχή της Lilium, καθώς η εταιρεία αεροπορικών ταξί ανέφερε οι δύο κύριες θυγατρικές της σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης τις επόμενες ημέρες. Σε κατάθεσή της στην ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, η Lilium - η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq - ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει επαρκή πρόσθετα κεφάλαια για να συνεχίσει τις δραστηριότητες της Lilium GmbH και της Lilium eAircraft GmbH, των δύο βασικών θυγατρικών της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, οι επικεφαλής αυτών των θυγατρικών «καθόρισαν ότι είναι υπερχρεωμένες ... και ότι είναι ή θα καταστούν ανίκανες να πληρώσουν τις υφιστάμενες υποχρεώσεις τους που πρέπει να εξοφλήσουν εντός των επόμενων ημερών», αναφέρει η Lilium.

Επίσης στο ταμπλό η μετοχή της Whirlpool ενισχύεται άνω του 13% και η Lam Research άνω του 4% αφού και οι δύο ανακοίνωσαν αποτελέσματα υψηλότερα των δεδομένων.

Στον αντίποδα η μετοχή της IBM υποχωρεί περισσότερο από 6% καθώς τα έσοδα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις υποδομές απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί και σήμερα σχεδόν 1,6%, καθώς εκτός τις χειρότερες από την εποχή της πανδημίας απώλειες που κατέγραψε από την εποχή της πανδημίας, ύψους 6,2 δισ. δολαρίων, σήμερα έγινε γνωστό πως κατά οι εργαζόμενοι στο Σιάτλ απέρριψαν κατά συντριπτική πλειοψηφία την πιο πρόσφατη πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας. Παράλληλα, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, που έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Πάνω από το 32% του S&P 500 έχει αναφέρει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο μέχρι στιγμής. Από αυτές τις εταιρείες, το 76% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν χαμηλότερα νωρίς την Πέμπτη, συμβάλλοντας στην άνοδο του κλίματος της αγοράς αφού οι αυξανόμενες αποδόσεις κράτησαν τις μετοχές υπό πίεση αυτή την εβδομάδα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το όριο του 4,25% την Τετάρτη στο υψηλό της συνεδρίασης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χθες οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq να σημειώσουν απώλειες, 0,96%, 0,92% και 1,6% αντίστοιχα.

Ο Paul Hickey, ο συνιδρυτής του Bespoke Investment Group, δήλωσε ότι δεν θα μείνει πάρα πολύ στο πρόσφατο sell-off των μετοχών. Προειδοποίησε ότι η αγορά ενδέχεται να αντιμετωπίσει μια μικρή υποχώρηση μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά ότι θα βρει το βηματισμό της στη συνέχεια.

«Απλώς πρέπει να το βάλεις στην προοπτική αυτού που έχουμε δει τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Μέρος αυτού του ράλι οφείλεται στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα των κερδών —αρχικά, των μεγάλων τραπεζών— ήταν πολύ ισχυρά και οι αντιδράσεις τους στις τιμές των μετοχών ήταν επίσης θετικές», δήλωσε στο CNBC. «Ήταν μία δύσκολη ημέρα, αλλά αυτές οι μέρες συμβαίνουν» πρόσθεσε.

Μάκρο

Απότομη μείωση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, παρουσίασε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τις 227.000, αντιστρέφοντας την στιγμιαία άνοδο στην ανεργία που είχε καταγραφεί νωρίτερα μέσα στο μήνα μετά από το πέρασμα των τυφώνων Χέλεν και Μίλτον που «χτύπησαν» τις νοτιοανατολικές πολιτείες. Οι νέες απαιτήσεις μειώθηκαν κατά 15.000 το επταήμερο που έληξε στις 19 Οκτωβρίου από 242.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την κυβέρνηση την Πέμπτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει τις νέες αιτήσεις να φτάσουν στις 245.000 συνολικά, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider