«Έριξαν» τη Wall τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έριξαν» τη Wall τα πρακτικά της Fed
Από τα πρακτικά, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θεωρούν πιθανή την έναρξη των προσπαθειών μείωσης του ισολογισμού της.

Αρνητικά πρόσημα καταγράφηκαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν «προβληματισμένοι» μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20% για να κλείσει στις 20.648 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,58% στις 5.864 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,31% για να τερματίσει στις 2.352 μονάδες.

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα την Τετάρτη, η Fed προσανατολίζεται στην εκκίνηση της προσπάθειας για μείωση του ισολογισμού της το τρέχον έτος, 2017.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τα πρακτικά, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θεωρούν πιθανή την έναρξη των προσπαθειών μείωσης του ισολογισμού της.

Να σημειωθεί εδώ πως ο ισολογισμός της Fed ανέρχεται στα 4,5 τρισ. δολάρια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αξιωματούχοι της Fed είχαν μιας εις βάθος συζήτηση των τεχνικών λεπτομερειών που άπτονται της πολιτικής διαμόρφωσης του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας.

Οι ίδιοι τάχθηκαν επίσης υπέρ μιας σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, ωστόσο προειδοποίησαν πως δεν αποκλείεται να «αλλάξουν γνώμη» εάν η αμερικανική οικονομία πάρει τα πάνω της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider