Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Χρηματιστήριο

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω της αργίας της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών που είναι αργία για το πανευρωπαϊκό σύστημα εκκαθάρισης συναλλαγών.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών κινήθηκαν επιλεκτικά και χωρίς ιδιαιτέρες διακυμάνσεις. Οι τζίροι στην ελληνική αγορά υποχώρησαν σημαντικά με τους επενδυτές να είναι σε αναμονή ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές στις 4 Απριλίου.

Τεχνικά o Γενικός Δείκτης παρά την σημαντική συρρίκνωση των συναλλαγών δεν έχασε την επαφή του με τα τοπικά υψηλό επιχειρώντας σε δεύτερο χρόνο να υπερβεί το πλαγιοκαθοδικό κανάλι στο οποίο έχει εγκλωβιστεί από τον Μάρτιο του 2015. Αυτό θα συμβεί σε διάσπαση και κλείσιμο πάνω από τις 570 μονάδες όπου πλέον τα τεχνικά δεδομένα αναμένεται να βελτιωθούν θεαματικά.

Προς το παρόν η στήριξη των 510 μονάδων δεν απειλήθηκε και οι κινητοί μεσοί όροι αν και παραμένουν αγορασμένοι αρχίζουν να μεταβάλλουν την κλίση τους, δείχνοντας πως η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα αρχίσει να μέτρα αντίστροφα για την ανοδική τάση.

Το κλίμα την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να επηρεαστεί και από τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2015. Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα η ∆ΕΗ, μεθαύριο η Lamda Development, ο ΟΠΑΠ , η Frigoglass, η ΕΥ∆ΑΠ και ο Ελλάκτωρ και την Πέμπτη η ΕΥΑΘ. Πρόκειται για εταιρείες οι τίτλοι των οποίων συμβάλουν σημαντικά στη διαμόρφωση της τάσης στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Σύμφωνα με την BETA Χρηματιστηριακή οι πρώτες 50 εταιρείες που δημοσίευσαν αποτελέσματα ως τώρα έχουν ικανοποιητική εικόνα τηρουμένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατήσαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015. Συγκεκριμένα ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος κατά 9%, τα οργανικά κέρδη αυξημένα κατά 31%, ενώ η τελική γραμμή εξαιρουμένων των τραπεζών και των επενδυτικών εταιρειών είναι αυξημένη κατά 175%. Εξαιρουμένων των διυλιστηρίων τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώνονται οριακά θετικότερα κατά 1,6% ενώ τα καθαρά κέρδη είναι μειωμένα κατά 12,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider